İsveçli şirketten çarpıcı Türkiye anketi

İsveçli şirketten çarpıcı Türkiye anketi

Business Sweden Türkiye ofisinin darbe girişimi sonrası yaptığı ankette İsveçli şirketlerin Türkiye'ye bakışları analiz edildi.

Business Sweden Türkiye Ofisi Sorumlusu Erik Friberg, Türkiye'de iş yapan İsveçli şirketlerle anket yaptıklarını belirterek, ''Şirketlerin 65'i darbe girişiminden sonra anketimize cevap verdi. Darbe girişiminden ekonomik anlamda etkilenmediklerini belirttiler. Türkiye hali hazırda yatırım yapmak için güvenli bir ülke." ifadesini kullandı.

İsveç'in ekonomi gazetesi Dagens İndistri'ye açıklamalarda bulunan Friberg, Türkiye'de iş yapan 100 İsveçli şirketle anket yaptıklarını bildirdi.

FONLAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Aynı gazeteye açıklama yapan East Capital Türkiye Uzmanı Emre Akçakmak da terör saldırıları ve darbe girişimine rağmen, ülke fonlarının artıda olduğunu ve yatırımcıya kazandırmaya devam ettiğini kaydetti.

S&P TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Türkiye'nin yıllar önce abonelik anlaşmasını sonlandırdığı Standard and Poor's isimli kredi derecelendirme kuruluşu, darbe girişimi sonrası Türkiye'nin kredi notunu düşürerek ekonomik anlamda adeta Türkiye'ye ekonomik operasyon yapmıştı.

SKANDAL KARARA SKANDAL GEREKÇE GÖSTERMİŞLERDİ

Şirketin kararını gerekçesi ise oldukça ilginçti. S&P skandal kararı gerekçelendirirken Türkiye'de ayrışma ortamı, kutuplaşma ve iç savaş tehlikesi olduğunu iddia etmişti.

Ancak tam aksine Türkiye'de şimdiye kadar görülmemiş düzeyde birlik ve beraberlik sağlanmıştı.

S&P'nin bu kararının ardından Türkiye'de dolar fırlamış, borsa aşağı yönlü seyre geçmişti. Ancak vatandaşların ve şirketlerin büyük bir vatanseverlik bilinciyle hareket ederek yoğun şekilde dolar bozdurması piyasalara rahat bir nefes aldırmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.