İsveç’te başbakana destek  açıklaması...

İsveç’te başbakana destek açıklaması...

Taksim'de patlak veren Gezi Parkı olaylarıyla başlayan "Tayyip istifa" kampanyasına İsveç’ten tepki geldi.

Atila ALTUNTAŞ / Stockholm
İsveç’in başkenti Stockholm’deTaksim Gezi Parkı olayları ve hükümete destek amacıyla Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) İsveç şubesi basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını dinlemeye gelen vatandaşlar “Mesafeler uzak olsa da, gönüllerimiz seninle ” pankartları açarak destek verdi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) İsveç şubesi, Batı medyası ve siyasetçilerinin Gezi Parkı olayı ve sonrasında yaşanan gelişmeler konusunda takındığı tavrın rahatsızlık verici olduğunu bildirdi. UETD  İsveç Şubesi, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili başkent Stockholm’ün Medborgareplatsen meydanında İsveççe ve Türkçe bir basın açıklaması yaptı.

UETD Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Baran'ın Gezi Parkı olayları ile ilgili yaptığı açıklamada özet olarak şunları söyledi:

''Biz Avrupalı vatandaşlar olarak Türkiye’de istikrarın ve demokrasinin yanındayız. AK Parti iktidarının Türkiye’yi 10 yılda nerden nereye getirdiğini Türk halkı da, dünya da bilmektedir. Türkiye küresel barışın ve küresel istikrarın adıdır.

Uluslararası camianın ikiyüzlülüğüne dikkat çekiyoruz. Yunanistan’da İspanyada İngiltere’de İtalya’da olup bitenler karşısında susanların, Türkiye ile ilgili ortaya koydukları tavır samimi değildir.

Medyanın bu süreçte göstermiş olduğu tavır dikkat çekicidir. Kamuoyunu belli bir yönde manipüle etme kastıyla hareket ettiğine inanıyoruz. Türkiye’de var olan gerçekleri farklı şekilde uluslararası camia ile paylaşarak Türkiye aleyhinde kamuoyu yaratılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. 

Son on yılda Türklere karşı 300 bine yakın aşırı sağcılık merkezli suçlar işlenirken sukut edenler, Stuttgart’da gözü kör olan öğretmeni görmek için gözlük bulamayanlar, G8 zirvesinde Londra sokaklarında süründürülenleri görmeyenlerin Türkiye ile ilgili yanlı tutumlarını anlıyoruz.

Avrupa’da yaşayan Türkiyeli vatandaşlar olarak, Türkiye’de hükümeti bir kesimin şiddete başvurarak baskı altına alma çabasının, yine iktidarın 11 yıl içinde genişlettiği ve dünya standartlarına ulaştırdığı demokratik standartlar içinde alacağı önlemler ve yeni anayasanın yapımı sürecine bütün partilerin aktif katılımı aracılığıyla karşılanacağını biliyoruz.''

Türkçe açıklamanın ardından bildirinin İsveççesini de UETD Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Diken okudu…

Meydanda toplanan Türkiye vatandaşları , Gezi parkı olayını Türk bayrakları ile ‘‘Dik Dur Eğilme İsveç Seninle, Demokrasi meydanları yakıp yıkarak değil sandıkta aranır’’ şeklinde yazılı dövizler açtı. Öte yandan İsveç’te yaşayan Uygur Türklerini temsilen İsveç Uygur Maarip Derneği Erdoğan’a destek vermek için bayraklarla alana geldi.

UETD tarafından basın açıklaması yapılırken, meydanın diğer tarafında da Gezi Parkındaki direnişine destek veren ve sanatçı Hakan Vreskala’nın  başında olduğu grupta polisin uygulamaları ve hükümeti protesto etti. Protesto esnasında hiç Türk bayrağının olmaması da gözlerden kaçmadı.

img_3855.jpg
img_3856.jpg
img_3859.jpg
img_3861.jpg
img_3862.jpg
img_3864.jpg
img_3866.jpg
img_3868.jpg
img_3870.jpg
img_3873.jpg
img_3877.jpg
img_3879.jpg
img_3887.jpg

Gezi parkı eylemcilerine destek veren grubun Türk bayraksız resmi
img_3851.20130616182642.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.