İsveç'te camiye çirkin saldırı

İsveç'te camiye çirkin saldırı

İsveç'in başkenti Stockhom'de Diyanet camisine kimliği belirsiz kişilerce çirkin bir saldırı gerçekleştirildi.

Atila Altuntaş/STOCKHOLM

 

İsveç’in Stockholm şehrinde bulunan İsveç Din Hizmetleri’ne bağlı Handen Camii’ne çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. Bir yıl içerisinde dördüncüsü gerçekleştirilen saldırıyı kimlerin ve hangi sebeple yaptığı hala sır olarak varlığını korumakta..

 

Geçen Cumartesi gecesi saat 04:00-05:00 saatleri arasında gerçekleştirilen saldırıda caminin bahçe duvarındaki tellerin kesildiği ve caminin avlusuna girildiği gözlemlenirken,. caminin erkeklerin namaz kıldığı bölümündeki camlarının altı tanesinin kırıldığı tespit edildi. Herhangi bir izin bulunmadığı olayda, polis gerekli araştırmayı yapmasına rağmen hala bir sonuca ulaşamadığı bildirildi.

Handen Camii Dernek başkanı Hasan GÖKER’in basına verdiği demeçte, ilki 2009 yılı şubat ayının ortalarında gece saat 02:30 civarında olayın vuku bulduğu, o olayda caminin giriş katındaki bütün camlarının taşla kırıldığı ve o gece camide 14 tane kız öğrencinin yatılı olarak kaldığını belirtti... Bu üzücü olayın failleri bulunmadan aynı yılın eylül ayının ilk haftasında arka arkaya iki kez aynı saldırının gerçekleştirildiği ve hem giriş kat, hem de ikinci kattaki camlarının kırıldığına işaret etti. Bu dördüncü ve sonuncu olayda ise yine caminin erkeklerin namaz kıldığı bölümdeki bütün camlarının kırıldığı fakat herhangi bir canın zarar görmemiş olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren GÖKER, gerekli tedbirlerin alınacağını sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :