İsveç'te Fenerliler coştu!

İsveç'te Fenerliler coştu!

İsveç'te Fenerbahçeliler derneği kuruluşunun 8. yılını Stockholm'de muhteşem bir gece ile kutladı.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

İsveç Fenerbahçeliler Derneği 8. yıl balosu muhteşem bir geceyle İsveç'in başkenti Stockholm'de kutlandı. Türkiye'den gelen sanatçılarda katıldığı gecede sanatçı, Fenerbahçe marşının yansıra söylediği şarkı ve türkülerle geceye renk kattılar.

Stockholm Büyük Elçisi Zergün Korutürk ve Eşi Helsinki Büyük Elçisi Selah Korutürk’ün de katıldığı sıcak gecede açılış konuşmasını İsveç Fenerbahçeliler Derneği başkanı Fazıl Tütüncü yaptı. Her yıl düzenli bir şekilde balo gecesi yaptıklarını belirten Fazıl Tütüncü amaçlarının Türkiye'yi en iyi şekilde her platformda temsil etmek olduğunu söyledi. Fenerbahçe’nin sadece futbol takımından ibaret olmadığına değinen Tütüncü, 'Fenerbahçe kurulduğu günden bu yana, sadece spor kulübü olmamıştır. Her dönem, modernliğin, çağdaşlığın, aydınlanmanın gelişmenin yanında yer almıştır. Dil, din etnik köken gelir dağılımı ayrımı yapmadan kitlelerle kucaklaşabilmiş, Kadıköy’den tüm Anadolu’ya hatta dernekler vasıtasıyla tüm dünya’ya yayılan faaliyetler gerçekleştirmiştir. Fenerbahçe Spor kulübünün bu anlamda misyonu çok büyüktür ve tüm tarihimiz boyunca da bu sorumluluk bilinciyle hareket ettik’’ diye konuştu.

500 Kişinin katıldığı ve gecenin sonunda herkesin memnun olarak ayrıldığı baloda, bu güzel oraganizasyona büyük katkı koyan Fenerbahçe derneği ikinci başkanın Ramazan Kavaklı, Bir Fenerbahçeli olarak İsveç’in değişik yerlerinden gelen Galatasaray ve Beşiktaşlısı olmak üzere herkesi bir araya toplamak bize gurur veriyor. Zaten Fenerbahçe’nin en büyük olmasında ki temel felsefe bu tüm insanımızı her platformda bir araya toplamak, bizde buna katkı koyabiliyorsak hem Ülkemiz için hem de Fenerbahçe için ne mutlu bize’’ dedi.

Geceye katılmaktan dolayı onur duyduğunu belirten Stockholm büyük elçisi Zergün Korutürk, ’Burada bir pankart var ‘’Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak’ diye yazıyor ama ben milli takımı tutuyorum tüm takımlara eşit mesafedeyim. Geçen kutladığımız 23 Nisan Ulusal egemenlik bayramında olsun burada olsun müthiş birlik beraberlik ve coşku var. Tüm Fenerbahçelileri kutluyorum. İsveç’te 100 binin üstünde Türk yaşıyor bu ülkeye asimile değil ama entegre olmalıyız ve bu birlik beraberliğimizi devam ettirmeliyiz’’ dedi.

Basının büyük ilgi gösterdiği gecede Fenerbahçe televizyonuna konuşan Finlandiya Helsinki büyük elçisi Selah Korutürk, ‘’Stockholm’e ziyaret için gelmiştim Fenerbahçelilerden davet almak ve geceye katılmak benim için hoş bir sürpriz oldu’’ dedi. Kendisinin doğma büyüme Kadıköylü olduğunu belirten Korutürk, ‘’Helsinki’de Stockholm’e göre Türk az ama inşallah orda da böyle güzel ve hoş gecelerde bir araya geliriz’’ DEDİ

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :