İsveç'te Güçlü Bir Türk Lobisi için dev bir adım

İsveç'te Güçlü Bir Türk Lobisi için dev bir adım

İsveç'te Güçlü Bir Türk Lobisi için dev bir adım atıldı. Bir gurup genç biraraya gelerek Türk lobisinin altyapısını oluşturmak için düğmeye bastılar.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

Ermeni ve Yahudi lobileri kendi milletlerini dünya kamuoyuna anlatabilmek için çok sıkı çalışmalar yapıyorlar. Avrupa coğrafyasındaki milyonlarca Türk, lobi faaliyetlerinde diğer milletlere nazaran oldukça geri kaldılar.

İsveç’te yıllarca doğru dürüst bir Türk lobisi oluşturulamamanın sıkıntıları gözle görülür bir şekilde yaşandı. 11Mart’ta İsveç meclisinden geçen sözde Ermeni soykırımı tasarısı da bu sıkıntıya tuz, biber oldu.
Ve artık taşın altına el koma vaktinin geldiğini fark eden İsveç’te ki bir özel şirkette müdür olan Mansur Köylüoğlu ve arkadaşları, İsveç’te Türk kökenli insanları bir araya toplamak için Türkişnet deneğini kurduklarını açıkladı.

İsveç’te sağlam ve güçlü bir Türk lobisi oluşturmanın altyapısının eğitimli gençler ve çalışanlardan olması gerektiğini savunan Köylüoğlu, İsveç’te yaşayan tüm Türkiye kökenli vatandaşları bir araya toplamak için Türk İş Net derneğini kurduklarını söyledi.

Şuanda bu yapının çok verimli ve sağlam olması için kulis faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Mansur Köylüoğlu, ilk olarak ‘’Turkısnet.se’’ isimli bir İnternet sayfası açtıklarını belirtti.

Turkisnet.se adlı Web sayfasının, Türk girişimcilerinin hizmetlerini bedava tanıtacağı bir sayfa olduğuna değinen Köylüoğlu, İsveç’te yaşayan bütün Türkiye kökenli insanların web sitesinden istedikleri gibi faydalana bileceklerinin altını çizdi.

Ayrıca iş arayanlar, işçi arayanların da faydalanabileceği bir web sitesi açtıklarını bildiren Mansur Köylü oğlu, ‘’İsveç’te önemli kurumlarda ( Ericsson, Volvo, Saab, SaS vb)çalışanlar, özgeçmişlerinin ve tecrübelerinin bulunduğu CV’lerini burada bedava yayınlayabilirler. İsveç’ten ve Dünya’nın çeşitli yerlerinden elaman arayanlar da bu CVlerden faydalanabilirler. Yani işin kısası hangi görüşten, hangi ideolojiden olursa olsun İsveç’te yaşayan Türk kökenli insanlarımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz, inşallah bunu başarır Türkiye’yi İsveç’te gerektiği gibi temsil ederiz’’ şeklinde konuştu. http://www.turkisnet.se/
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :