İsveç'te ilginç buluşma...

İsveç'te ilginç buluşma...

İsveç'in Linköping şehrinin Konya Kululu Belediye Başkanı Muharrem Demirok ve Konya Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız Linköping şehrinde buluştular

Atila Altuntaş/Stockholm
Bir dizi ziyaret için İsveç’çe gelen Kulu Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yıldız beraberinde ki heyetle birlikte, İsveç’in 5. Büyük şehrinin belediye başkanı Muharrem Demirok’u ziyaret etti.

Ziyaretten ziyadesiyle memnun kalan Dr. Ahmet Yıldız, ‘’bu anlamlı ve tarihi ziyaretten dolayı çok sevindim. Kulu belediye Başkanı olarak Lingköping’in belediye başkanının da bir Kululu olması sevincimi iki katına çıkarttı’’ dedi.

Misafirlerini en iyi şekilde karşılayan Muharrem Demirok, ‘’Kululu olarak Kulu belediye başkanını ağırlamak benim için onur kaynağı. Bu gün için Lingköping şehri çöpten gaz, yakıt ve elektrik üretimiyle, bio gaz santralleriyle dünya’nın en gelişmiş iki, üç şehrinden biridir. Bu bağlamda Türkiye’deki büyük belediyeleri buraya davet ediyorum, gelsinler görsünler bende seve, seve yardımcı olurum’’ dedi.

Beraberinde ki heyetle Demirok eşliğinde şehri ve bio gaz santrallerini gezen Yıldız’’ Gerçekten Muharrem kardeşimi kutluyorum, belediyecilik adına şehir çok düzenli ve temiz. Beni en çok etkileyen, gaz ve enerji üretimi. Kentin bütün çöplerini bir araya toplayıp yakarak elektrik, gaz ve araba yakıtı üretiyorlar. Tüm şehrin ısınması, sıcak suyu, elektriği ucuz biçimde buradan sağlanıyor, ayrıca otobüs ve arabaların büyük bir bölümü bio yakıt kullanıyor. Belki bizim imkanlarımız bunları kurmaya yetmez ama, Türkiye’ye döndüğüm de Konya’da bir basın toplantısı düzenleyeceğim başta Konya belediyesi olmak üzere imkanı olan belediyelere Muharrem kardeşimin başkanlığını yaptığı Lingköping’e gitmelerini ve bu tesisleri incelemelerini önereceğim’’ dedi.

Heyette bulunan eski Türk İşçi Federasyonları Başkanı Osman Özkanat,’’ Şu anda günümüzün en önemli meselesi ucuz enerjiye ulaşmak. Orta Doğuyu görüyoruz, başta Amerika olmak üzere batı ülkeleri enerjiye sahip olmak için yakıp, yıkıyorlar. Böyle bir ortam da Lingköping şehrinin çöpten enerji üretmesi, dünya için güzel bir model. Ben de böyle örnek bir modelin başın da olan Muharrem kardeşimi kutluyorum ve Türkiye’de ki imkânı olan belediyeleri buraya gelerek, bu tür projelerden faydalanmalarını öneriyorum. Çünkü bu tür projeleri yerinde görmek, incelemek her belediye başkanına nasip olmaz. Böyle güzide bir şehrin belediye başkanının Türk asıllı olması bizim için büyük bir avantaj’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :