İsveç'te ki gurbetçilere, Türk doktorlarından ücretsiz muayene...

İsveç'te ki gurbetçilere, Türk doktorlarından ücretsiz muayene...

Türkiye'den İsveç'e giderek vatandaşın sağlık sorunlarını dinleyen doktorlar, çeşitli sağlık şikayetleri olan vatandaşları ücretsiz muayene etti.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM
 
Youlife Sağlık Şirketi ile Lokman Hekim Hastanesi tarafından, ''Sağlığınız İçin'' adı altında bir sağlık konferansı düzenlenerek, vatandaşlara ücretsiz muayene ve danışmanlık hizmeti verildi.

Başkent Stockholm'de Fittja Ulu Cami Derneği ve Handen Diyanet Cami Derneğinin bulunduğu 2 ayrı lokalde yapılan konferansa büyük ilgi vardı. Konferansa Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadık Kavaklı, Ortopedik Uzmanı Dr.Hamdi Özkan, Genel Cerrah Uzmanı Dr. Mahmut Can Yağmurdur, Tıbbi Hizmetler Direktörü Mehmet Altuğ, Uluslararası Hasta Koordinatörü Tuğba Arız ve Youlife Sağlık Şirketi Türkiye Sorumlusu Musa Ünal katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Youlife Şirketi İsveç Sorumlusu Dr. Harun Uzel, halk sağlığı konularında yapılan konferansa gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu, bu tür toplantılar düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, “Halkımıza ana dilinde bilgi vermek amaçlarımız arasındadır” dedi. Lokman Hekim Hastanelerinin İsveç'te Folksam Sigorta Şirketi ile anlaşması olduğunu söyleyen Uzel, İsveç'te yaşayanların Türkiye'ye izine gittiği zaman acil sağlık sorunlarında Lokman Hekim Hastanesine başvurarak tedavi hizmeti alabileceklerini belirtti. 

Uzman hekimler birer birer kürsüye gelerek uzmanlık alanlarını kapsayan hastalıklar konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Vatandaşlardan gelen bazı soruları da yanıtlan Uzman Doktorlar, konferans sonrası isteğe bağlı bir çok vatandaşı muayene ederek şikayetlerini dinledi.

İsveç'te yaşayan ve tedavisinin Türkiye'de yapılmasını isteyen vatandaşlara yardımcı olmak için çalışmalar yapan Youlife Sağlık Şirketi'nin Türkiye Sorumlusu Musa Ünal, İsveç'in Türkiye'de tedaviyi olanak sağlayan yasayı kabul ettiğini ve bu yasa doğrultusunda Sosyal Sigortalar Kurumu (försekringkassa) ile yazışmalarının devam ettiğini kaydetti. Bu konu ile ilgili net bir sonuç aldıktan sonra, isteğe bağlı hastaları Türkiye'ye transfer etmeye başlayacaklarını belirten Ünal, kısa bir süre sonra kamuoyuna geniş bilgi vereceklerini ifade etti.

 varwwwclientsclient1web2tmpphpu96jxg.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphpscw0kg.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphpnux7e4.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphprlly2o.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphpnruima.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphpn7dtlv.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphpbtuifa.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphpauclis.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphp9r2hu8.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphp2in92h.jpg

varwwwclientsclient1web2tmpphpbj8j3j.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.