İsveç'te Türklerden anlamlı pretosto

İsveç'te Türklerden anlamlı pretosto

İsveç'te yaşayan Türkler tarafından, Ermenilerin soykırım iddialarını ve İsveç meclisinin aldığı kararı protesto mitingi düzenlendi.

Atila Altuntaş / Stockholm

İsveç Türk İşçi Federasyonunun organize ettiği miting Stockholm'ün protesto miting alanı olan Sergelstorg meydanında yapıldı.

Onuncu yıl marşı ve mehter marşı ile coşan binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle meclisten geçen tasarının 'Hukuki hiç bir belgeye dayanmadan alınmasına' karşın tepkilerini dile getirdiler.

İsveç'in dört bir yanından gelen Türk vatandaşlarını katıldığı protesto mitingine, başta Azarbeycan olmak üzere diğer Türki cumhuriyeti vatandaşlarınında destek vermesi dikkat çekti.

İstiklal marşı ve İsveç milli marşının okunduğu miting alanında Türk federasyonları ve diğer sivil toplum örgütlerinin hazırladığı basın bültenini, Gençlik federasyonu sözcüsü tarafından okundu.

Bir çok sivil toplum örgütü temsilcisinin konuşmalarıyla zenginleştirilen İsveç ve Türk basınının yoğun ilgi gösterdiği mitingde, renkli görüntüler eşliğinde olaysız bir şekilde sona erdi.

























































 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :