Ayrılıkçı militandan şok itiraf

Ayrılıkçı militandan şok itiraf

İtalyan basınına konuşan Rus yanlısı ayrılıkçı militan, "Malezya uçağını biz vurduk" dedi.

İtalyan Corriere della Sera gazetesi Malezya uçağının düşürülmesinin görgü tanıklarından biri olan Rus yanlısı bir ayrılıkçının iddialarını yayınladı. Ukraynalı militan verdiği röportajda uçağı kendilerinin düşürdüğünü itiraf etti ve “Amirimiz bize Kiev’in uçağını düşürdüğümüzü söyledi” dedi.

 
“Paraşütle atlayan Ukraynalı pilotları beklerken onun yerine ölü sivilleri bulduk. Bütün o zavallı insanların bavullarıyla birlikte asker olmadığı oldukça açıktı” diyen ayrılıkçı militan Malezya uçağının Rus yanlıları tarafından Buk füzesiyle vurulduğu iddialarını güçlendirmiş oldu.
 
Oplot savaşçı birliğine bağlı bu kişinin anlattığına göre gökyüzünde yaşanan büyük patlama sonrası ekipteki arkadaşlarıyla birlikte “Kiev faşistlerinin uçağındaki” paraşütçü askerlerle savaşmak için hazırlanmaya başladılar.
 
“Adamlarımla birlikte yerde ve ağaçlarda paraşüt arıyorduk. Ancak neden sonra tarlada metal parçasını gördüm. Parçayı kaldırdığımda altında küçük bir kızın cansız bedeni vardı. Korkunçtu” diye anlatan militan o anda vurdukları şeyin bir yolcu uçağı olduğunu fark ettiğini ifade etti.
 
Haberde ismi açıklanmayan Ukraynalı militanın uçağın enkazından çıkarılan cesetlerin taşındığı trenin önünde çekilmiş bir fotoğrafı yayınlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.