İtalya'da şok eden ölüm!

İtalya'da şok eden ölüm!

İtalyan futbolunu yasa boğan haber, dün öğleden sonra geldi.

Pescara'nın ev sahipliğinde oynanan müsabakanın 31'inci dakikasında sahada yere yığılan ve doktorlar tarafından kalp masajı yapılan 25 yaşındaki Morosini, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Piermario Morosini, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi.

Morosini'nin saha içinde fenalaştığını gören takım arkadaşlarının gözyaşlarına hakim olamadığı, dua etmeye başladıkları görüntülere yansırken, kulüp doktorunun hastane önünde futbolcunun ölüm haberini açıklamasıyla takım arkadaşları ve yakınları büyük üzüntü yaşadılar.

Bu arada, stat yakınındaki ambulansın saha içine gireceği kapının önünü bir polis arabasının engellemesi nedeniyle sahaya geç girmesi ve oyuncuyu hastaneye taşımasında gecikme yaşanması tepki çekti. Ambulansın sahaya geç girmesine ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Morosini'nin ölüm haberinin ardından kulüplerden ve çeşitli kuruluşlardan taziye mesajları yayımlanırken, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ise bu hafta sonu oynanması gereken tüm lig müsabakalarını ertelediğini duyurdu.

Serie A'nın 33'üncü haftasının açılış maçı olan AC Milan-Genoa karşılaşması da gelen acı haber üzerine başlama vuruşu yapılmak üzereyken ertelendi.

İtalya'daki spor etkinliklerinden sorumlu Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) de tüm spor müsabakalarında Morosini için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından İtalyanca yaptığı açıklamada, ''Sadece gözyaşı. Piermario Morosini'nin ölümünü duyduğumda bunu hissettim. Başka söyleyecek şey bulamıyorum. Futbol tutkunları için büyük bir acı. Fiziki koşullar nedeniyle ailesine yakın değilim ama duygularım onlarla bir'' dedi.

Morosini, Livorno kadrosuna ara transfer döneminde dahil edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.