İtalyanları kıskandırdı 'Türkler bizi solladı'

İtalyanları kıskandırdı 'Türkler bizi solladı'

İtalyan il Giornale gazetesi, ODTÜ'nün Times endeksine girişine ilginç yorum.

İtalyan basını Times Higher Education'un "2011 Yılı En İyi Üniversiteler" sıralamasında ilk yüze girmesine "kayda değer yenilik" yorumunu yaparken,  "İtalya listede yok, ülke itibarına darbe" diye yazdı.

BATMAMAK İÇİN ÇABALAYAN ÜLKELER

İtalyan II Giornale gazetesindeki, "Bu yılın en kayda değer yenilikleri arasında son sıralarda da olsa Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Türkiye'nin ilk kez bu sıralamaya girmesi sayılabilir" ifadelerinin kullanıldığı yazıda ayrıca şöyle denildi: "Türkiye, dünyanın en itibarlı 100 üniversitesi sıralamasına girdi. İtalya, maalesef 2012'de de sıralamanın dışında kaldı. İlk 100 arasında İspanya ve İrlanda'ya da yer yok, yani krizde batmamak için çabalayan ülkeler."

TÜRKİYE İLK KEZ GİRDİ

ABHaber'in yansıttığı haberde, "Times Yükseköğretim tarafından düzenlenen yıllık Dünya İtibar Sıralaması, (Times Higher Education, World Reputation Rankings), ülkemizdeki yüksek öğretimin itibarı bakımından kötü bir darbeyi temsil ediyor" denilerek şöyle devam edildi: "Times Yükseköğretimin hazırladığı sıralama, prestijli ama aynı zamanda da oldukça eleştiri alan bir sıralama, nitekim İtalyan üniversitelerinin daha üst seviyelerde yer aldığı OECD'ninki gibi diğer uluslararası sıralamalardan bazı yönleriyle uzak düşüyor. Bu yılın en kayda değer yenilikleri arasında son sıralarda da (96'ıncı sıra) olsa Orta Doğu Teknik Üniversitesiyle Türkiye'nin ilk kez bu sıralamaya girmesi sayılabilir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.