İtalya’da Ramazan Bayramı

İtalya’da Ramazan Bayramı

İtalya’da yaşayan Türkler, bayramı coşkuyla kutluyor

ROMA (AA) - İtalya’da yaşayan Türkler, bayram namazını kılmak üzere camileri doldurdu.

Ağırlıklı olarak ülkenin kuzeyindeki Milano, Modena, Como, Imperia gibi kentlerde yaşayan Türk toplumu, Ramazan Bayramı vesilesiyle sabah erken saatlerde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesindeki camilere akın etti.

Camilerde ramazan ayının ve bayramlaşmanın önemi üzerine üzerine vaazlar verildi.

Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Hami Aksoy, Como kentindeki DİTİB Camisi’nde vatandaşlarla bayram namazında saf tuttu. Aksoy, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl bayram namazını Milano’daki DİTİB Camisi'nde kıldığını bu yıl ise Como’ya geldiğini belirterek, “Bu sene bayramı Como’da vatandaşlarımızla kutladık. İlk kez bir başkonsolos bayramlaşmak için Como’ya geliyor. Burada, birlik beraberlik mesajları verdik. Umarız, sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirir vatandaşlarımız. DİTİB Camisi’nde vatandaşlarımızla bayramlaştık.” dedi.

Como’daki bayram namazına ilginin yoğun olduğunu kaydeden Aksoy, "Hem bizim vatandaşlarımız hem de Pakistan gibi diğer Müslüman ülkelerin vatandaşları da buradaydı. Bayram namazına 300’den fazla kişi katıldı.” ifadesini kullandı.

Milano Başkonsolosluğu Din İşleri Ataşesi Ahmet Turan Özdemir de “Özellikle İtalya’da yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimin ve Türk toplumunun Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu sabah bayram namazımıza Başkonsolosumuz da iştirak etti. Sevinçli bir bayram sabahı geçirdik. Rabb'im, ramazan boyunca yaptığımız tüm ibadetlerimizi, oruçlarımızı, namazlarımızı, niyazlarımızı kabul eylesin. Sağlık afiyet içerisinde gelecek ramazana kavuşmayı nasip eylesin.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.