İtalya'da peçeli Müslüman kadına hapis cezası

İtalya'da peçeli Müslüman kadına hapis cezası

İtalya'da, Belediye Çocuk Meclisi toplantısında peçesini açması talebine uymayan Müslüman kadına, hapis cezası verildi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Pordenone vilayetine bağlı San Vito del Tagliamento kasabasında 20 gün önce yaşanan hadisede, oğlunu kasabanın çocuk meclisi toplantısına götüren ve burada kendisinin tanınabilmesi için peçesini açması istenen, ancak buna olumsuz yanıt veren 40 yaşındaki Arnavut kökenli İtalyan vatandaşlığı da bulunan Müslüman kadına bugün mahkemeden ceza kararı çıktı.

POLİSLER KADINI BİNADAN ÇIKARDI

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, Demokrat Partili San Vito al Tagliamento Belediye Başkanı Antonio De Biseglie'nin uyarılarına rağmen peçesini açmayan ismi açıklanmayan kadın salondan belediye polislerince çıkartılırken, hakkında suç duyurusunda da bulunuldu.

HAKİM HAPİS CEZASINI PARA CEZASINA ÇEVİRDİ

Konuya bakan tetkik hakimi Alberto Rossi, İtalya'da 1975 yılında çıkarılan "yüzü tamamen gizleyen giysi ve kask gibi aksesuarlarla kamu binalarına girilmesini yasaklayan" yasaya muhalefetten kadına 4 ay hapis cezası verdi, ardından da 30 bin avro para cezasına çevrildi.

CEZAYA İTİRAZ EDİLECEK

Bölgede yayın yapan yerel gazete Messaggero Veneto'ya konuşan Arnavut kökenli kadının avukatı Silvio Albanese ise cezaya itiraz edeceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.