İtalya'da Ukrayna'yla dayanışma yürüyüşleri yapıldı.

İtalya'da Ukrayna'yla dayanışma yürüyüşleri yapıldı.

ROMA (AA) - İtalya'da Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıl dönümü dolayısıyla farklı kentlerde savaş karşıtı yürüyüşler düzenlenerek Ukrayna'yla...

ROMA (AA) - İtalya'da Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıl dönümü dolayısıyla farklı kentlerde savaş karşıtı yürüyüşler düzenlenerek Ukrayna'yla dayanışma mesajları verildi.

Başkent Roma'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla "Barış için Avrupa" adıyla akşam saatlerinde meşaleli bir yürüyüş düzenlendi.

Roma'nın dünyaca ünlü antik arenası Kolezyum'dan başlayan ve 5 bin civarında kişinin katıldığı yürüyüş, Roma Belediyesinin bulunduğu Campidoglio meydanına kadar sürdü.

Yürüyüşe katılanlar "Savaşa hayır", "Ukrayna hemen AB'ye", "Ukrayna'da savaşı durdurun" yazılı dövizler ve Ukrayna bayrakları taşırken, sık sık "Barış" diye slogan attı. Etkinlik sonunda yapılan konuşmalarda da barış çağrısı yapıldı.

Ülkenin ikinci büyük kenti Milano'da birinci yılını dolduran savaş protesto edildi.

Kent merkezindeki Castello meydanında toplanan binden fazla kişi ellerinde Ukrayna bayrakları, "Savaşa hayır" ve "Barış" yazılı pankartlarla Duomo Katedrali'ne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Ukrayna'ya destek sloganları atıldı.

Ayrıca yaklaşık 50 kişilik Rus vatandaşlarından oluşan bir grup da Duomo Katedrali yakınlarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ve Rus hükümetini savaş nedeniyle protesto etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.