İtalya'da vandalizm gecesi

İtalya'da vandalizm gecesi

İtalya'nın Milano şehrinde kimlikleri belirlenemeyen bir grup gencin bir mahalleye bir gecede 183 graffiti çizdiği bildirildi.

Apartman duvarları, sokak kapıları, telefon kulübeleri, işyerlerinin kepenkleri de dahil birçok yere sprey boyalarla yazılar yazıp imzalar atan ve bölgede herhangi bir mobil kameranın bulunmamasından faydalanıp kayıplara karışan eylemcilerin kimlikleriyle ilgili henüz bir sonuca ulaşılamadığı kaydedildi.

Milano'da 7 Ocak gecesi Bacone meydanından Plinio sokağına kadar olan bölgede bir grup gencin graffiti eylemi gerçekleştirdiği belirtildi. Farneti sokağında 42, Abruzzi caddesinde 21, Plinio sokağında 28, Eustachi sokağında 92 olmak üzere toplamda 183 graffiti çizildiği kaydedildi. Apartman duvar ve kapıları, bahçe duvarları, telefon kulübeleri, işyeri kepenkleri üzerine birçok imza atan eylemcilerin Ulusal Antigraffiti Derneği genel sekreterinin evine de graffiti çizdikleri ifade edildi.

Belediye yetkilileri tarafından mahalle sakinlerinin ve önceden yapılan diğer şikayetlerin yoğun olması sebebiyle temizlik işlerinden sorumlu kurumun kilitlendiği bildirildi. Bir graffitinin metrekaresinin 20 euroya temizlendiği ve bu eylemin faturasının 55 bin euroyu bulacağı bilgisi verildi. Temizlik işlerinin pahalı ve geçici çözüm olduğu ve bu eylemlere karşı daha kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Graffitinin şehir duvarlarından metrolara inmesi "TAKI-183" takma adıyla tanınan Yunanlı bir gencin bir yerden başka bir yere haber taşırken sprey boyalarla metroların üzerine adını yazmasıyla başlamıştı. TAKI bu gencin adı yerine kullandığı bir kısaltma, 183 ise yaşadığı caddenin adı olduğu düşünülüyor. Eylemciler de bir gecede 183 tane graffiti yaptı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :