İtalya'daki depremde ölü sayısı 92

İtalya'daki depremde ölü sayısı 92

İtalya'da meydana gelen depremde ölü sayısı 92'ye yükseldi. Ölü sayısının artması konusunda ciddi endişeler yaşanırken depremde yerle bir olan pek çok köye henüz ulaşılamadı.

İtalya'da dün gece meydana gelen depremde ölenlerin sayısının 92'ye yükseldiği bildirildi.

Resmi İtalyan ajansının, kurtarma görevlilerine dayandırdığı haberinde, depremde ölenlerin sayısının 92'ye çıktığı belirtildi.

Ölü sayısının artması konusunda ciddi endişeler yaşanırken depremde yerle bir olan pek çok köye henüz ulaşılamadı.

İtalya Ulusal Jeofizik Kurumu depremin büyüklüğünü 5.8 olarak verirken, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ise 6.3 olduğunu kaydetmişti.

BERLUSCONI: 50'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ, 1500 YARALI VAR

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İtalya'da dün gece meydana gelen depremde 50'den fazla kişinin öldüğünü ve 1500 kişinin yaralandığını belirtti.

Depremin merkez üssü olan L'Aquila kentini ve çevresini ziyaret eden Berlusconi, burada yaptığı açıklamada, binlerce kişinin de evsiz kaldığını söyledi.

"Kimsenin kendi kaderine bırakılamayacağını" kaydeden Berlusconi, depremde 50'den fazla kişinin öldüğünü ve 1500 kadar kişinin yaralandığını bildirdi.

Berlusoni, 16 bin ila 20 bin kişinin barınabileceği bir çadır kentinin kurulmakta olduğunu ve bunun akşama hazır olabileceğini duyurdu.

Resmi İtalyan ajansı, kurtarma görevlilerine dayandırdığı haberinde, depremde ölenlerin sayısını 92 olarak açıklamıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI: "DEPREMDE 50 KİŞİ ÖLDÜ"

İtalya İçişleri Bakanı Roberto Maroni, depremde 50 kişinin öldüğünü açıkladı.

Maroni, yaptığı açıklamada, dün gece Roma'ya 90 kilometre uzaklıktaki L'Aquila'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini söyledi.

İtalya Ulusal Jeofizik Kurumu depremin büyüklüğünü 5,8 olarak verirken, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi büyüklüğü 6,3 olarak açıklamıştı.

İtalya'da 1980 yılında meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 2 bin 735 kişi hayatını kaybetmişti.

PARLAMENTONUN ALT KANADININ BAŞKANI: DEPREM, BAZI KENTLERİN HEMEN HEMEN TAMAMINI YIKTI

İtalya'da dün meydana gelen, 50 kişinin öldüğü depremin, bazı kentlerin hemen hemen tamamını yıktığı bildirildi.

İtalya parlamentosunun alt kanadının başkanı Gianfranco Fini, dün gece Roma'ya 90 kilometre uzaklıktaki L'Aquila'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin, bazı kentlerin hemen hemen tamamının yıkılmasına neden olduğunu söyledi.

Fini, deprem nedeniyle yaklaşık 15 bin binanın kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

İtalya'daki depremden sonra 50 bin kişinin evsiz kaldığı sanılıyor.

Depremin büyüklüğünü İtalyanlar 5,8, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ise 6,3 olarak açıklamıştı.

TÜRK KIZILAYI'NIN HER TÜR YARDIMA HAZIR OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Türk Kızılayı'nın, İtalya'da meydana gelen deprem bölgesinde ihtiyaç duyulabilecek her tür yardıma hazır olduğu bildirildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye saati ile sabah 04.30 civarında İtalya'da meydana gelen depremin, başkent Roma dahil olmak üzere geniş bir bölgede hissedildiği, ilk bilgilere göre 27 kişinin hayatını kaybettiği ve bazı binalarda da hasar oluştuğu anımsatıldı.

Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nin depremin hemen ardından İtalyan Kızılhaçı ile iletişime geçerek durum hakkında bilgi aldığı ifade edilerek, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin bir taziye mesajı yayımlayarak, ''İtalya'ya gereken her tür yardımın yapılabilmesi için hazır olduklarını ilettiği'' aktarıldı.

İtalyan Kızılhaçı'nın gerçekleştirdiği ihtiyaç tespit çalışmalarının ardından bölgede ihtiyaç duyulabilecek insani yardım çalışmaları için tüm hazırlıkların tamamlandığı, Türk Kızılayı'nın bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :