‘İtirafçı’ depremi ABD’yi salladı… Dolar ve borsa tepetaklak

‘İtirafçı’ depremi ABD’yi salladı… Dolar ve borsa tepetaklak

Michael Flynn'in Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) yalan söylediğini kabul etmesi, doların ve ABD hisselerinin değer kaybetmesine yol açtı.

New York borsasında endeksler, Flynn’in Rusya'nın eski Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmeler konusunda FBI’a yalan söylediği suçlamasını kabullenmesiyle ve Trump'ın koltuğunun tehlikeye girmesiyle birlikte sert düştü.

Haberin piyasaların kapanış saatine yakın gelmesi, zararın şimdilik daha fazla büyümesinin önüne geçti.

DOLAR RAKİPLERİ KARŞISINDA DEĞER KAYBETTİ

Flynn’in Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller ile iş birliği yaptığına işaret eden gelişmenin, Trump yönetimi için sorun yaratacağı beklentisi doların da rakipleri karşısında değer kaybetmesine yol açtı.

GÜNE REKORLA BAŞLAYAN DOW JONES ENDEKSİ HABERDEN SONRA GERİLEDİ

Güne 24.298,76 puanla başlayarak rekor tazeleyen Dow Jones Endeksi, Flynn’in suçlamayı kabul ettiği haberlerinin ardından yüzde 0,5 geriledi. Benzer şekilde, Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0,7 ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 1,08 değer kaybetti.

DOLAR ENDEKSİ YÜZDE 0,6 GERİLEDİ

Güne en önemli rakibi avro karşısında yüzde 0,5 kazançla başlayan doların değeri, Flynn haberleriyle gelen haberlerin etkisiyle düştü. Avro/dolar paritesi 1,1903’ten 1,1888’e geriledi.

Doların, avro, yen, sterlin, Kanada doları, İsveç kronu ve İsviçre frangı olmak üzere en büyük altı rakibine karşı performansını ölçen Uluslararası Dolar Endeksi de yüzde 0,6 değer kaybederek 92,56’ye kadar düştü.

DOLAR, TL KARŞISINDA DA BİR MİKTAR GERİLEDİ

Gün içinde 3.94 seviyelerinde olan Dolar/TL ise çok fazla bir değişiklik göstermese de bir miktar gerileyerek 3.9105'i gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.