"İtirazım var hakim bey"

"İtirazım var hakim bey"

Kararı verecek nöbetçi mahkemenin hakimi de çeteye yardımla suçlanıyor. Savcı dosyaları göndermedi. Adliyede kriz büyük...

İstanbul polisinin düzenlediği sahte silah ruhsatı operasyonunun ardından bir garip tesadüf... Sahte belgelerle silah ruhsatı veren şebekeye operasyon düzenlenmiş 76 kişi gözaltına alınmştı. Aralarında emniyet müdürü, polis, noter ve kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda ismin grupla bağlantısı tespit edilmişti. Büyükçekmece Adliyesi hakimlerinden İ.K.'nin de çeteye ait garsoniyerde bir kadınla yakalandığı ortaya çıkmıştı.

22 KİŞİ TUTUKLANDI
Adliyeye çıkan sanıklardan 10'u tutuklanmış, 28 kişi mahkemece serbest kalmıştı. Savcı Mustafa Kemal Gül, karara itiraz etti. Haklarında yakalanan kararı çıkan 22 kişi yeniden tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 32'ye çıktı.

İTİRAZLAR PEŞ PEŞE
Tutuklanan sanıkların avukatları da bir üst mahkeme olan 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunmaya başladı. Ancak ortaya kaos yaratan bir durum çıktı. Çünkü, müracaat edilen ve kararı verecek mahkemenin hakimi tesadüf eseri bu hafta nöbetçi olan İ.K... Hakim İ.K.'nin, çetenin tutuklu lideri Okan A. ile ilişkisi tespit edildiği öne sürülüyor. Çeteye yardımla da suçlanıyor. Şu ana kadar 5 tutuklunun avukatı itirazda bulundu. Hafta sonuna kadar tüm tutukluların avukatlarının itiraz etmesi bekleniyor. Soruşturmayı yürüten savcı, çeteyle bağlantısı olduğu iddia edilen hakim İ.K.'ya dosyaları göndermedi. Büyükçekmece Adliyesi'nde görev yapan bazı hakim ve savcıların da hakim İ.K.nin nöbeti bitene kadar meslektaşlarına dosya göndermeme kararı aldığı iddia edildi. İtirazı yapılan dosyalar için hafta başında yeni nöbetçi hakim bekleniyor.

KENDİLİĞİNDEN ÇEKİLMELİ
Hukukçular, hakim İ.K.'nin adının karıştığı dosyaya bakamayacağı görüşünde. Avukat Turgut Kazan, 'Adının karıştığı çetenin dosyasına bakamaz. O hakim kendi adının da olduğu dosyaya bakarsa hukuka aykırılık olmuş olur' dedi. İstanbul Barosu eski Başkanı Avukat Muammer Aydın ise şu görüşleri dile getirdi: Kendiliğinden çekilmesi lazım. İstediği kadar 'ben bu kadar objektifim' desin o kişinin objektif davranmasını beklemek saçmalıktır. Bu davaya bakmaması gerekir. Çekilmiyorsa da Adalet Bakanlığı'nın devreye girmesi gerekiyor.

BAŞMÜFETTİŞ OLAYA EL KOYDU
İ.K.'ye ilişkin çete iddiasının ardından önceki gün adliyeye Adalet Bakanlığı'ndan bir başmüfettiş geldi. Müfettişin, AKŞAM'da yer alan haberle ilgili hakimin bilgisine bavşurduğu öğrenildi. (Akşam)

Etiketler :