İTMA 2011 Fuarı Barselona'da sürüyor

İTMA 2011 Fuarı Barselona'da sürüyor

Tekstil Makinaları Fuarlarının Olimpiyatı olan İTMA 2011 Fuarı Barselona'da sürüyor.

46 milyon nüfuslu İspanya'da Katalonya özerk bölgesinin başkenti ,Gotik mimarisinin ve Antoni Gaudi'nin birçok eşsiz eserlerinin bulunduğu, Akdeniz'in en hareketli limanı

Barselona'da 22 Eylül 2011 perşembe sabahı görkemli bir katılımla açılışı yapılan İTMA 2011 Uluslararası Tekstil Makinaları fuarına Türkiye'den de 3000'in üzerinde

ziyaretçinin katılması bekleniliyor.Günübirlik Türkiye'den fuarı gezmeye gelen sanayiciler dahi var.

 
Saat 10:00 ile 19:00 arasında ziyaretçilere açık olacak ve 29 Eylül 2011 tarihine kadar sürecek fuara dünyadan 2 milyonun üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniliyor.

Bunun yanında pazarla ürettiği makinaları sunmak için dünyadan 1500 ve Türkiye'den de 100'den fazla Türk tekstil makina üreticisi fuara katıldığı gözlendi.

Gran Via Fira de Barcelona fuar alanının sekiz holden oluşan büyüklüğü, şehirden kolay ulaşımı , giriş çıkışların kolaylığı ziyaretçileri memnun etti.

1951 Yılından bu yana her dört yılda bir yapılan fuar 60.yılını dolduruyor.Daha önce dört kez Milano'da gerçekleştirilen fuar, önümüzdeki 2015 yılında yine İtalya Milano'da gerçekleştirilecek.

Uzakdoğu'da İTMA - ASIA'nın fuar organizasyonu üç kez gerçekleşti.İki kez Singapur'da bir kez de Şangay'da.

Türkiye'den İstanbul, Gaziantep, Bursa ve Denizli'den organize olmuş tekstil sanayicileri doğrudan Barselona'ya ulaştılar.

Gaziantep'ten Sanayi Odasının organizasyonunda gerçekleştirilen organizasyona, Sanko Holding yönetim kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu,Zeki Konukoğlu ve Adil Konukoğlu ile birlikte Sanko Holding

çalışanlarından 45 kişi de katıldı.

Mimar Mühendisler Grubu Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz'da fuardaki yenilikleri ve teknolojinin ulaştığı son noktayı yerinde inceleme imkanı buldu.


Osman Şahbaz ziyaret ile ilgili;

Geçmişte tekstilin ''efendisi Avrupa idi'' . Ancak günümüzde tekstilin efendisi ve dünyanın da en iyisi Türkiyedir. Gelecekte de bu vizyon ve çalışma azmi
 
ülkemiz sanayicisinde olduğu sürece, bu yarışın hep önlerinde olacağız.

Zaten bu ziyaretimizde müşahede ettiğimiz Türkiye tekstil makinaları konusunda hem çok başarılı bir üretici, hem de büyük bir alıcı pazarına sahip.

Önümüzdeki orta vadeli dönemde İTMA fuarını Türkiye'de organize etmeliyiz. Ne kadar AB içerisinde dönen bir organizasyon olsa bile !
 
1.6 milyon nüfuslı Barselona böyle bir organizasyonu yapıyorsa İstanbul daha mükemmelini yapmalıdır. Türk sanayicisi böyle etkili ve büyük fuarları

organize edecek büyüklüğe ulaşmıştır,tekstilin zirvesi olarak adlandırdığımız fuarla birlikte farklı salonlarda organize edilen konferans , seminerler ve sunumlarla
 
da bilgilendirici oldu, yeniliklerin stratejik gelişmelerin takibi ve bilgi değişim platformlarını da izlemek için sektörümüzün takip etmesi gerekli bir fuar, dedi.

Bazı makina üreticilerinin son yeniliğini randevu vererek tanıttığına şahit olduk.

İTO'nın fuar içerisindeki ziyaretçilerin dinlenmesi ve öğle yemekleri ihtiyaçlarını gidermesi için kurduğu stand, hizmet edenlerin disiplinli gayretleri ve güleryüzlü oluşları Türk ziyaretçileri mutlu ett.

Uzakdoğulu tekstilcilerin çokluğu dikkat çekiyordu.Buna rağmen en çok ziyaretçi AB'den geliyor.

Konu ile ilgili sivil toplum örgütlerine de özellikle yer ayırmışlar.Türkiye'den ÖRSAD, TEMSAD'ın standlarının varlığı mutlu ediciydi.

Tekstil sanayicilerimizin verimli bir ziyaret olarak değerlendirdikleri fuar 29.Eylül Perşembe gününe kadar açık olacak.

1.Futbol ligi La Liga'da, 24.09.2011 cumartesi akşamı FC Barcelona - Atletico Madrid futbol maçını Camp Nou Stadında izleme imkanı da oldu.

Özellikle elçimiz ,Türk futbolcusu Arda Turan'ı ikinci yarıda zayıf performansı bizleri şaşırttı.
 
Fuarda konu başlıkları ise;
 
İplik hazırlama makinalar,
 
Tekstüre, sarım makinalar,
 
Aksesuar ve atkı oluşturma makinaları,
 
Çorap ve örme makinaları,
 
Nakış ve örme makinaları,
 
Giysi üretim makinaları,
 
Araştırma ve eğiyim kurumları,
 
Yıkama, ağartma boya, baskı, kesme, terbiye, sarma , katlama makinaları,
 
Dokuma makinaları ve buna benzer birçok tekstil makinası üreticisi fuarda yerlerini almıştı.

Türk ziyaretçileri birçok yeni teknolojinin yanında alım ve satım anlaşmalarının yapıldığı fuarın gelecekte İstanbul'da göreceğimizi umut ediyoruz, temennisinde bulunduler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.