İttifak çatırdamaya başladı

İttifak çatırdamaya başladı

Şandır referandumdaki yüzde 42'lik oyun tamamını MHP'nin başarı hanesine yazdı, CHP ise...

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, referandumdaki yüzde 42'lik 'hayır' oyunun kendilerinin dile getirdiği endişeler sonucu çıktığını öne sürdü.

 

Şandır,MHPMersin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, bazı CHP yöneticilerinin MHP'nin tabanına sahip çıkamadığı yönündeki eleştirilerini cevaplandırdı.Referandum sürecinden MHP'nin çok başarılı bir kampanya yürüttüğünü anlatan Şandır, MHP'nin endişeleri, gerekçeleri doğrultusunda bu yüzde 42'lik hayır oyu ortaya çıkmıştır. CHP'nin söylediği net bir şey yoktur. Bu anayasa değişikliğine ne için karşı çıkıldığını CHP niçin karşı çıkıyor diye sokağa çıkın sorun akılda kalan hiçbir şey söylenmeyecektir. Ama MHP'nin hayır gerekçesi nettir ve toplum bunu paylaşmıştır. Dolayısıyla CHP yöneticilerinin MHP iyi çalışmamıştır sözü doğru değildir. Kendi takdirleridir ama MHP çok başarılı ve doğru bir kampanya ortaya koymuştur" diye konuştu.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise dün gece yaptığı açıklamada referandumdan elde edilen yüzde 42'lik 'hayır' oyunda CHP'nin çok önemli bir payı olduğunu söylemiş ve "Biz 70 ilde miting yaptık. Türkiye'yi dolaştık. Ama bizimle birlikte ‘Hayır' oyu isteyen muhalefet partisi, bizim kadar çalışmadı" sözleriyle MHP'yi eleştirmişti.

Etiketler :