İÜ'de Devir Teslim YAPILDI

İÜ'de Devir Teslim YAPILDI

Prof. Dr. Suat Gezgin İÜ İletişim Fakültesi Dekanlık Görevini Prof. Dr. Aydemir Okay’a Törenle Teslim Etti

Prof. Dr. Suat Gezgin İÜ İletişim Fakültesi Dekanlık Görevini Prof. Dr. Aydemir Okay’a Törenle Teslim Etti

 

9 yıl boyunca İÜ İletişim Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Suat Gezgin, 29 Eylül 2010 tarihinde düzenlenen törenle, dekanlık görevini Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydemir Okay’a teslim etti.

 

Görevi gönül rahatlığıyla devrettiğini vurgulayan Prof. Dr. Gezgin, Prof. Dr. Aydemir Okay’a yeni görevinde başarılar diledi. Gezgin, dekanlık görevi süresince İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ulusal ve uluslararası medya dünyasıyla işbirliğini güçlendirdiklerini, öğrencilere çağdaş medya eğitimi verilebilmesi için gerekli teknolojik olanakları sağladıklarını ve alanında yetkin akademisyenlerle medya profesyonellerini bir araya getirdiklerini söyledi.


Görevi devralan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi yeni Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay ise Prof. Dr. Gezgin’e fakülte için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, hocamızın deneyimlerinden her zaman yararlanmak istediklerini ve katkılarını beklediklerini söyledi. Prof. Dr. Okay, konuşmaların ardından Prof. Dr. Gezgin’e bugüne kadar İletişim Fakültesi’ne yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

Prof. Dr. Aydemir Okay

 

1989 yılında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Aydemir Okay, aynı üniversiteden 1992 yılında Gazetecilik ve Halkla İlişkiler alanında yüksek lisans, 1997’de ise doktora derecesi aldı.

 

1990-1997 yılları arasında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dr. Araştırma Görevlisi, 2000-2001 arasında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak çalıştı.

 

2001 yılında Yardımcı Doçent olarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’ne geçen Prof. Dr. Okay, 2003 yılında Doçent, 2009 yılında Profesör unvanını aldı. 2009-2010 öğretim yılında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanlığı yaptı.

 

Yüksek lisans tezi “Türk-Amerikan İlişkilerinde Ermeni Faktörü”,  doktora tezi ise “Halkla İlişkiler Aracı Olarak Sponsorluk” olan Prof. Dr. Okay’ın  “Kurumsal Reklamcılık: Reklamdan Kurumsal Reklama Giden Yol”, “Halkla İlişkiler: Kavram, Strateji ve Uygulamaları”, “Halkla İlişkiler ve Medya”, “Sponsorluğun Temelleri”, “Televizyonda Program Sponsorluğu ve Uygulamaları”, “Halkla İlişkiler Aracı Olarak Sponsorluk” kitapları bulunmaktadır.

 

Uzun süre yurt dışında da bilimsel çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Okay’ın ulusal ve uluslararası çok sayıda bilimsel kitapta bölüm yazarlığı, dergi hakemliği, bilimsel bildirileri ve makaleleri, doktora ve yüksek lisans tez danışmanlıkları bulunmaktadır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :