İvrindi İlçe Jandarma Komutanlığı’nda Yemin Töreni Büyüledi

İvrindi İlçe Jandarma Komutanlığı’nda Yemin Töreni Büyüledi

İvrindi İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Tevfik DOĞAN’ın organizatörlüğünde kısa dönem erlerin yemin töreni yapıldı.

18 Aralık 2015- 15.01.2016 tarihleri arasında 28 Günlük acemi eğitimini tamamlayarak dağıtım oldukları kıtalara gitmeye hak kazanan 361-2 Kısa dönem erler için yapılan tören, İvrindi İlçe Jandarma Komutanlığı’nda saat 11.00’de başladı. Törene İvrindi Kaymakam Vekili Hakan BALSÜZEN, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ömer ARIK, İvrindi İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Tevfik DOĞAN, İvrindi Belediye Başkanı Recai BAYTAR, İvrindi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa BİLEN, Mehmet Halis KARA, İvrindi İlçe Müftüsü Ali Refik DEMİREL, İvrindi Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Hakan ATALGIN ve yedi yüze yakın asker ailesi katıldı.

 

 

Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program and içme; eğitim, atış ve spor dallarında başarı gösteren jandarma erlerine ödüllerinin verilmesi; 361. kısa dönem Jandarma Er İlker KANAT’ın konuşması; İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ömer ARIK’ın konuşması ve tören geçişi ile devam etti. Tören sonrası 361-2 Kısa dönem er ailelerine İvrindi İlçe Jandarma Komutanlığı yemekhanesinde kokteyl şeklinde ikramda bulunuldu.

 

 

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ömer ARIK konuşmasında “Jandarma kısa dönem erleri gayretlerinden dolayı tebrik ederek, vatan görevi ile ilgili Bayrağı büyüklerinden teslim alarak kendilerinden sonra gelen vatan evlatlarına teslim edeceklerine olan inancının tam olduğunu, onların yetişmesinde emek harcayan sıralı komutanlarının gayretlerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurguladı. Konuşmasının sonunda asker ailelerinin alkışları üzerine kendisi de aileleri alkışlayarak duygulu ve onur verici anlar yaşattı.  

 

 

361. kısa dönem Jandarma Er İlker KANAT’ın konuşmasında “Sayın Kaymakamım, Sayın Komutanım, Değerli Misafirler, 362. Kısa dönem erler olarak bizler bugün huzurlarınızda yemin ettik. Böylece vatan, millet, Cumhuriyet ve vazife uğruna canımızı feda edeceğimize dair namus ve şeref sözü verdik.  Bu ulvi ocağın çatısı altında öncelikle arkadaşlığı vatan sevgisini, sabrı, cesareti, sadakati, mertliğe ve doğruluğu gördük. Silah kullanmayı ve askerlik sanatını öğrendik. 

 

Dün olduğu gibi bu günde içte ve dışta hiçbir güç ve tehdit bizi birlik ve beraberliğimizden, vata sevgimizden ve Atatürkçü düşünceden ayrı koymayacaktır.

 

Bizleri kısa zamanda ruhen ve bedenen olgunlaştıran ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan çok değerli komutanlarım, bizlere harcadığınız, bizler için çok mukaddes olan emeklerinize her zaman layık olmaya çalışacağımıza, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının sarsılmaz bekçisi olacağımıza, yeminimize bağlı kalacağımıza huzurunuzda söz veriyoruz.”

 

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Tevfik DOĞAN ve Eğitim sorumlusu Jandarma Üsteğmen İsmail HORZUM’un disiplinli ve uyumlu çalışmaları neticesinde, kendine güvenen, vatan sevgisi, askeri ahlak, sorumluluk duygularıyla yoğrulmuş, terbiye ve çalışkanlıklarıyla topluma örnek olmuş Türk gençlerinin yemin töreni, aileler için büyüleyici bir görsellikte ve gurur verici bir program olarak hafızalarda yerini aldı.

 

 

Haber: Fatma Çetin Kabadayı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.