Bölge Bölge Türkiyem

Bölge Bölge Türkiyem

Yaptığı ilginç ve farklı projelerle adından sık sık söz edilen Balıkesir İvrindi Vilayetler Hizmet Birliği Şehit Gediz Çivi Anaokulu'nda "BÖLGELERİMİZİ TANIYALIM PROJESİ" kapsamında yürütülen proje büyük ses getirdi.

1-008.JPG2-004.JPG3-003.JPG4-003.JPG

1-005.JPG

ŞEHİT GEDİZ ÇİVİ ANAOKULU ÖĞRETMENLERİ HER BÖLGEYİ VE ÜRÜNLERİ AYRI AYRI TANITIRKEN...

2-001.JPG

3-002.JPG

4-002.JPG

5.JPG

 

Marmara Bölgesini tanıtan yiyecekler ve ürünlerin hazırlandığı koliler farklı bölgelerdeki okullara gönderilirken, aynı şekilde de diğer bölgeden de okula hediye koliler geldi. Gelen hediye kolilerle gönderilen bölgeye ait ürünler, anasınıfındaki öğrencilere öğretmenleri tarafından tanıtıldı. Aynı şekilde o öğrencilere de bölgeden giden malzemeler tanıtılarak çocukların yeni bilgiler kazanması sağlandı.

 

1-007.JPG2-003.JPG

Kars kaşar peynirinden, Malatya Kaysısına, erişteden bulgura, tarhanadan sabuna, Erzincan dut kurusndan, Hakkari balına, Bitlis ceviz reçelinden Siirt Antep fıstığına, Balıkesir 'den Zeytinyağı, zeytin, defne yaprağı, höşmerim ve kolonyasından çeşitli meyve ve sebzelerin karşılıklı gönderilediği hediye paketleri merakla açılırken her bölgede o ürünü ilk kez gören çocukların sevinç ve hayretleri görülmeye değerdi.

 

Bu güzel projeye emek harcayan V.H.B. Şehit Gediz Çivi Anaokulu öğretmenleri Hümeyra ÖZKAN, Güllü KESİMCİ, Zeynep EKİNCİ, Gonca ŞİMŞEK ve Kübra HAÇKALI’ya, aynı zamanda projeye destek olan okullara ve duyarlı öğretmenlerine teşekkür eden Okul Müdürü Fatma ÇETİN KABADAYI; “Görerek, dokunarak, yaparak, yaşayarak öğrenilen her bilgi hafızada yer edinir ve unutulmaz anılara yer bırakır. Bu Proje çocuklarımıza çok güzel edinimler kattı,” dedi.

Bu etkinlikle çocuklarımız hangi bölgede ne yetiştiğini, bölgenin Türkiye'deki coğrafi konumunu öğrenirken, dostluk, iletişim, paylaşma, hediyeleşme gibi kavramları da yaparak, yaşayarak öğrenmiş oldu.

1-002.JPG

 

1-004.JPG2.JPG

1-006.JPG2-002.JPG3-008.jpg4-003.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.