"İyi oynadık ama skora yansıtamadık"

"İyi oynadık ama skora yansıtamadık"

Eskişehirspor'la 1-1 sona eren maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maçı yorumladı

Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "Bugün alınan puan oynadığımız oyunun karşılığı bu olduğunu düşünmüyorum. Yediğimiz gol ofsayt mı attığımız golde ofsayt var mı bilmiyorum. 1-0'dan sonra net 5 tane pozisyona giriyoruz. Ancak bu basit golleri atamıyoruz. Bu serüvenin ardından yediğimiz bir gol var. Oyun olarak hiçbir sıkıntı yok. Maçı izleyenler büyük keyif aldı ancak skordan değil. Bu takım 17 günde 5 tane maç oynadı. Bunları ikisi Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey maçlardı. Buna rağmen takım oyun temposu olarak hiç düşmedi ve müthiş bir mücadele ortaya koydu. Şampiyonlar Ligi'nde kaybedilen maçın ardından Ordu'da kaybettik bunun gerilimi az buz değil. Bugünde çok iyi oynadık. Sadece eksik olan goldü. Rakibin ilk şutu 39. dakikada geldi. İkinci yarı da pozisyona giremediler. Burada rakip kötü demiyorum pozisyon vermeyen bir Galatasaray vardı. 17 günde oynanan 5 maçla ilgili bilimsel tenkitler varsa başımızın üzerinde yeri var. Bu kadar emeğin karşılığı bu olmamalıydı." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Gol pozisyona giren bir takım var. Bu gol yollarındaki sorun nasıl çözülecek?" sorusuna Terim, "Çözümü tabiki bu arkadaşlar çözecek başka çözüm yolu yok. Basit golleri atamadık ama yine golleri bu oyuncularımız atacaktır." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin "Sık sık rotasyon yapıyorsunuz. Bunun faydası var mı?" şeklindeki sorusuna tecrübeli teknik adam, "17 günde 5 tane maç oynadık. İki tanesi Şampiyonlar Lig i maçı var. Bizim hedeflerimize, bizim vizyonumuz rotasyon dediğiniz şey paylaşımdır. Ligdeki koşu seviyeleri ile Şampiyonlar Ligi'ndeki koşu seviyeleri çok farlı. Bu nedenle bütün oyuncularımızı ekonomik olarak kullanmak zorundayız. Belki daha fazla rotasyon yapmalıydım. Bu akşam rakibin pozisyonu bile yok. Bu pozisyonları vermeyen Cris ve Dany'dir. Golde yapılan hata bariz değilse herkesindir. Galatasaray olarak milli takımlara verilen oyuncular, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi dahilinde eşit anlamda oyuncuları kullanmaya çalışıyorum. Sahada görev verdiklerim de ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Aldığımız mağlubiyet ve beraberliklerin sebebi bu değildir." diye cevapladı.

Fatih Terim, saha içinde oyuncuların dikkati dağıldığı zaman onları toparlayan oyuncunun Ujfalusi olduğunu fakat onunda sakatlığı nedeniyle aralarında bulunmadığını ifade etti.

Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde alınan kötü sonuçların ardından bazı yöneticilerin yapmış olduğu açıklamaların kendisini rahatsız edip etmediği şeklindeki bir soruya ise Terim, "Arkadaşlar zaman zaman beyanlarda bulunuyorlar. Bunda kötü bir niyet görmüyorum. Daima iyi niyetle hareket ediyorlar. Zaman zaman fikirlerini söylüyorlar. Başkan ve yönetim olarak hep bir aradayız. Çok fazla problem olmaz. Rahatsız edecek durum yok." diye cevapladı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.