İzdivaç programında şok eden gaf

İzdivaç programında şok eden gaf

Televizyonların öğle kuşaklarını kaplayan izdivaç programlarında gafların ardı arkası kesilmiyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), küfür ve müstehcen diyaloglara sahne olan programlar için önleyici tedbirler getiriyor. Canlı yayın görüntülerini birkaç dakika geciktirecek sistem, bu tedbirlerin başında geliyor.RTÜKBaşkanı Davut Dursun, yayıncılarla yaptığı son toplantıda izdivaç programları için 'çığırından çıkmış' ifadesini kullandı. Dursun, yayınların uzunluğundan da şikâyet etti. Toplantıda, uygulanacak tedbirler konusunda yayıncılarla mutabakata varıldı.

Canlı yayından kaynaklanan gafların önüne geçmek için 'geciktirici' sistem uygulayacaklarını söyleyen Dursun, "Bu sistem sayesinde problemli sahneleri reji, seyirciye ulaşmadan çıkaracak. Canlı yayın birkaç dakika gecikmeli olarak seyirciye ulaşacak." diyor. Yayıncıların da izdivaç programlarının içeriğinden mutlu olmadığını hatırlatan RTÜK Başkanı, yeni sisteme yayıncıların onay verdiğini anlatıyor. Bir dönem sorunlu olan kadın programlarının eskisi kadar şikâyet almadığına değinen Dursun, bunu belli bir konsept üzerinde uzlaşılmasına bağlıyor. Hakaretlerin yaşandığı tartışma programlarıyla ilgili olarak müeyyide uyguladıkları zaman yayıncılardan, "Konuşmacının ne söyleyeceğini önceden bilemeyiz" tepkisi aldıklarını ifade eden Dursun, bu programlarla ilgili olarak da 'geciktirme' sisteminin uygulanabileceğini belirtiyor. Dizilerde marjinal konuların işlenmesinden seyircinin büyük rahatsızlık duyduğuna işaret eden Dursun şöyle devam ediyor: "Televizyonun sıradanlaştırma ve meşrulaştırma gibi bir özelliği var. Örneğin bazı diziler uzun zamandır yayınlanıyor. Ama ilk çıktığındaki tepkilerle şimdikiler aynı ölçüde değil. Azalıyor. Hep çarpık ilişkileri konu edinirseniz, bir süre sonra normal hale gelme riski var. Yayıncılarla daha dikkatli olunması noktasında mutabakata vardık." Dursun, diziler için türlerine göre ceza verme yöntemi uygulayacakları bilgisini veriyor.

Ekrandaki küfür gafı izleyiciyi şoke etti

Zuhal Topal'ın sunduğu İzdivaç programına konuk olan 60 yaşındaki Kadir A., Almanya'daki çapkınlık hikâyesinden bahsederken sarkıntılık yaptığı Alman kadının, kendisine Almanca küfür ettiğini anlatmış, Topal ne yapacağını şaşırmıştı.

'Kürt'le evlenmem' sözü stüdyodan kovdurdu

Esra Erol'un sunduğu programa katılan yaşlı bir amca "Esra Hanım bizi çiftleştirir." deyince stüdyodaki herkes şoke oldu. Yine aynı programa katılan Duygu isimli kadın, "Kürt biriyle evlenmek istemem." deyince sunucu, gelin adayını stüdyodan çıkardı.


ZAMAN

 

Etiketler :