"Örgüt kızımı militan yaptı"

"Örgüt kızımı militan yaptı"

Kızını yasadışı sol örgütün elinden kurtarmak isteyen baba eylem eylem dolaştı. Sonunda 'Allah rızası için yardım edin' diyerek polise başvurdu..

İzmir’de kalp hastası İsmail E’nin oğlu B.E’yi bir sol örgütün elinden kurtarmak için verdiği mücadelenin benzeri başkent Ankara’da yaşandı. Polisin, THKP-C adlı terör örgütüne düzenlediği operasyon Ankaralı bir babanın dramını gözler önüne serdi. Kızını örgütün elinden alamayan baba emniyetten “Kızımı örgütten koparamıyorum” diyerek yardım istedi.

FEZLEKEDEKİ DRAM

TEM Şubesi ekipleri,THKP mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıları büyüteç altına aldı. Planlı soruşturma sırasında Ankaralı bir ailenin örgüt yüzünden yaşadığı dramla karşılaştı. Bir babanın dramı 18 Ağustos’ta Ankara Emniyeti’ne gelen bir e-posta ile gündeme geldi. Adının İ.H.A. olduğunu söyleyen baba gönderdiği elektronik postada polise şöyle dedi: “18 yaşındaki kızım H.T.A. aşırı sol bir örgütün kıskacında ve onu koparamıyorum.Kendisi psikolojik sorunlu ve intihara meyilli.Örgüt onu militan olarak yetiştiriyor ve ben ne yaptıysam engel olamıyorum. Allah rızası için yardım edin. Yardımınıza ihtiyacım var.”

E-postalı ihbardan sonra savcılık,mühendis olan babanın bilgisine başvurulmasını istedi. Emniyete çağırılan baba İ.H.A’nın ifadesi alındı. Gözü yaşlı baba, kızının Odak isimli bir grup içinde yer alan kişilerle ilişkisi olduğunu söyledi. Kızının irtibatlı olduğu Umut adlı kişiyle Yüksel Caddesi’nde görüştüğünü belirterek, “Büyük plastik bir saksıyı yolun ortasına bariyer olarak çekti. Yüzünü bezle kapatıp diğer eylemcileri yönlendirdi” dedi. Polis Umut adlı kişinin fotoğrafını baba İ.H.A’ya göstererek teşhis yaptırdı. İ.H.A’nın teşhis ettiği kişinin operasyon sonrası tutuklanan U.H.N olduğu ortaya çıktı.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDIM

Kızına terör örgütünün kanca attığını ve kopartmak için bir şey yapamadığını söyleyen İ.H.A. şunları söyledi: “Kızımın psikolojik sorunları vardı, psikolojik destek alıyordu. Son dönemde girdiği arkadaş grubunun etkisiyle tedaviyi yarımbıraktı. İlk başlarda böyle bir örgüt olduğunu anlamadım.

Kızımın sağlık durumuyla ilgili olarak arkadaşları ile konuşmaya gittiğimde arkadaşlarının polis ile çatışmaya girdiğini ve eylemlere katıldığını gördüm. Hatta bir seferinde kızımla birlikte çatışmanın ortasında kaldım. O an örgütçülerin kızımı kandırdığını fark ettim.” İçinde bulunduğu çaresizliği gözyaşlarıyla anlatan baba, “Örgütmensupları önceleri kızımı yasa dışı eylemlerde polise karşı kullandı. Sonra da İstanbul’da görevlendirdiler. Amaçları kızımı bizlerden ayırmak” dedi.

Aynı kaderi paylaştılar

İzmir’den Marmaris’e tatile gideceğini söyleyen lise öğrencisi oğlu B.E.’nin, sol görüşlü derneğin Kandıra’daki kampına katıldığını öğrenen İsmail E., oğlunu eylemin içinden çekip almıştı. Televizyonda üniversite öğrecisi kızı Gamze Y.’nin Füze Kalkanı’nı protesto eylemine katıldığını görünce Kocaeli’den Edirne’ye giden Özcan Y. de, konuşup ikna ettiği kızını kurtarmıştı.

7 kişi tutuklandı

Delillerin toplanmasından sonra Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 4 ilde yaptıkları eşzamanlı operasyonlarda H.A., R.A., E.I., M.T., S.Y., B.O., U.H.N’yi gözaltına aldı. Savcılığa sevk edilen 7 zanlı tutuklandı. Soruşturmada baba İ.H.A’nın bahsettiği ve şüpheli U.H.N’nin karıştığı olayın 23 Mayıs 2011 günü Batıgül Tunç isimli kişi ile ilgili olarak Yüksel Caddesi’nde gerçekleşen eylem olduğu belirlendi. Operasyonda “H.T.A’nın örgüt için eğitimini yarıda bıraktığı” gerçeği de ortaya çıktı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.