Proje üstüne proje açıklaması!

Proje üstüne proje açıklaması!

Başbakan Erdoğan farklı şehirler için projelerini Haliç Kongre Merkezi'nde açıklıyor.

DİYARBAKIR SURİÇİ YENİLENECEK
Diyarbakır Suriçi'ni çirkin görüntüsünden kurtaracaklarını söyleyen Erdoğan, "Tarihi eserlerin görünür hale geldiği tarihin gelecekle yaklaştığı herkesin görmek için can atacağı bir manzaraya kavuşacak. Diyarbakır'da bu projeyle çok büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleşecek: TOKİ kolları sıvadı. Yoğun gecekondulaşmaların olduğu bölgede hak sahipleriyle görüşmeler başladı. 1272 yeni konut kimsenin hakkı yenilmeden yapılacak" dedi.

ASKERİ VE SİVİL HAVAALANI
İkinci proje olarak askeri ve sivil havaalanını birbirinden ayıracaklarını, yeni ve modern bir terminal binasıyla bir sivil havalanının Diyarbakır'a kazandırılacağını söyleyen Erdoğan üçüncü projeyle ilgili ise şöyle konuştu:

DİCLE KENARINA YAŞAM MERKEZİ
Dicle nehrine rağmen yeşil alanın çok düşük olduğu Diyarbakır'da Dicle kenarından yaşam alanı kuruyoruz. Yapılarda Diyarbakır'ın bazalt taşı kullanılacak. Yamaçları piknik alanları olarak tasarlıyoruz. Piknik alanlarına yayan veya bisikletle ulaşmak mümkün olacak. Güvenli, rahat, modern bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Hızla projeye başlayacağız ve tamamlayacağız.

URFA-HABUR OTOYOL PROJESİNE DİYARBAKIR DA EKLENİYOR
Şanlıurfa-Habur arasında otoyol projesine Diyarbakır da eklenecek.

Silvan projesiyle 2 milyon 450 bin dekar tarım arazisinin sulanabilmesini sağlıyoruz. Bu projeyle çiftçilerimize yılda 735 milyon lira ilave gelir elde etme imkanı sağlıyoruz.
Bay Kemal bak burada da insan yok çiftçi var. Silvan Barajı ile 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız.

İKİ ŞEHİR HASTANESİ VE 30 BİN KİŞİLİK STAD
Diyarbakır'a biri Kayapınar'da olmak üzere iki şehir hastanesi kuracağız. İkinci şehir hastanesi yeni şehirde kurulacak.

Son proje ise 30 bin kişilik bir stad olacak. Diyarbakırspor'a yakışan modern bir stadın inşasına en kısa sürede başlayıp, bitirip gençlerimizin hizmetine sunacağız.

İZMİR DÜNYANIN SANAYİ, TİCARET, TURİZM YILDIZI OLACAK
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''İzmir için ilk projemiz, Körfez Geçişi Projesi, diğer adıyla, İZKARAY. Bu projeyle, İzmir Körfezi'nin iki ucunu birbirine bağlıyoruz. Bostanlı ile İnciraltı'nı, 4,5 kilometre köprü ve 1,5 kilometre batırma tüp tünelle birbirine kavuşturuyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, daha önec bir kısmını açıkladığı İzmir projelerine ilave olarak yenilerini ekledi. İzmir için tüp geçiş projesini açıklayan Erdoğan, "İzmir-Ankara ve ve İzmir-İstanbul yüksek hızlı tren hattı ile İstanbul’a bağlanacak. İzmir-Ankara arası 3.5 saate inecek. İzmir-Manisa arasına 4 km uzunluğunda yeni bir tünel yapacağız.
Ankara’dan İzmir’e karadan ulaşım 5 saate inecek. İzmir-Ankara ve İzmir İstanbul otoyollarını inşa edeceğiz" dedi


EFES ANTİK LİMANINI TEKRAR CANLANDIRACAĞIZ
Başbakan projelerini anlatmöaya devam etti "İzmir limanını geliştireceğiz. İzmir'e kruvaziyer limanı inşa edeceğiz.

3 aşamalı olarak gerçekleştirilecek bu projeyle 2023 itibariyle yılda 3 milyon 8 bin yolcu limana gelecek. Ayrıca oluşturacağımız alanları da konteyner rezerve alanı olarak kullanacağız. Proje tamalandığında yüksek tonajlı gemilerin İzmir limanına yanaşması da mümkün olacak.

Bunların dışında Efes'in antik limanını yeniden inşa edeceğiz. Antik limanı ve ulaşım yolunu tekrar canlandıracağız. Bölgedeki antik yapıları da yeniden inşa edeceğiz, liman çevresinde yaşam alanları oluşituracağız. Antik limana denizden teknelerle ulaşılmasını sağlayacağız.

YENİ YAT LİMANLARI
Çeşme ve Urla'ya yeni yat limanları inşa edilecek. İzmir'i dünyanın önemli sanayi, ticaret ve turizm kenti haline getireceğiz.

Daha yüksek kültür ve gelir gruplarını hedefleyen bir turzim hamlesi yapmak zorundayız. İzmir ve Ege bölgesi bu hamlenin odak noktası olacak.

SİT alanlarını, tarihi yapıları hızla düzenleyip yeniden yapılandıracağız

İzmir'in yatak kapasitesini 100 bine ulaştıracağız. Doğaya, yeşile saygılı bir şekilde yatak kapasitesi artırılacak. 10 binlerce genç bu şekilde iş sahibi olacak
Bunları kademeli olarak 12 yıl içerisinde tamamlayacağız.

İSTANBUL'A 3 YENİ PROJE
İstanbul'da muhalif bir iktidarla iş yaptık, paramızı göndermezlerdi biz yine metro yaptık. Yatırımlar yaptık aynen devam ediyoruz. Çağlayan'daki kavşak 6.5 ayda yapıldı, 3 katlı köprülü kavşak... Bunlar Türkiye'yi dönüştürüyor, değiştiriyor. Devrim can almak değil cam çerçeve indirmek değil. Yapabiliyorsan devrimi böyle yap. Milliyetçilik diyorsun, milliyetçilik bu, yapabiliyorsan milliyetçiliği böyle yap.

İstanbul için 3 yeni proje yapıyoruz. Bunlar yıllardır düşlerimizde olan ama rabbimin lütfuyla milletimin desteğiyle bu dönemde bunu Büyükşehir Belediyesi ile süratle gerçekleştireceğiz

İKİ ŞEHİR HASTANESİ
İlk projemiz Avrupa ve Anadolu'da iki şehir hastanesi. Bir tanesi İkitelli'de, Olimpiyat Stadı'nın yanı. 1 genel 7 ihtisas hastanesi olacak. 2 bin yataklı olacak. İnşallah en kısa sürede sözleşmeyi imzalıyoruz. Anadolu yakasında da bir şehir hastanesi inşa ediyoruz. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte şehir hastanesi yapacak.

TAKSİM MEYDANI PROJESİ
"İkinci projemiz ise Belediye Başkanlığı'ndan bu yana gerçekten bizim için hayaldi, gerçek olacak. Taksim Meydan Projesi... Taksim'de Tarlabaşı Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı araç trafiği görüyorsunuz ne haldeydi, yer altına alıyoruz. Bu arada inşallah Cumhuriyet Bulvarı, Tarlabaşı Bulvarı gerek Kadir Bey'e gerekse Beyoplu Belediye Başkanı'na söylüyorum binalara cephe giydirilmesini restorasyonunu yapmaları lazım. Burayı tinercilerden, minercilerden arındıracağız. 100. yıla hazırlanıyoruz, hızlı olmamız lazım. Atatürk Kültür Merkezi önü ve Taksim Anıtı çevresindeki yolların tamamını alta alacağız. Üstte araç görmeyeceğiz. Tüm Taksim Meydanı'nı yayalara tahsis etmiş oluyoruz. Cumhuriyet Caddesi üzerinde 312 metre Anıt ve AKM tarafında 819 metre uzunluğunda olmak üzere 1131 metre uzunluğunda yeraltı araç yolu inşaa ediyoruz. Böylece AKM önü ve Taksim Meydanı'nı araç trafiğinden arındırıp İstiklal Caddesi'ne bağlıyoruz.

Alttaki araç trafiğini her yere ulaşımı sağlamk üzere hazırlıyoruz. Günün belli saatlerinde okullara ve iş yerlerine gidiş için araç trafiğine açılacak. İnşaar sırasında 45 adet ağaç taşınacak. Trafiğin aksamaması için gerekli planları yaptık. otobüs duraklarının faaliyetleri devam edecek. Gezi Parkı'nın bulunduğu yer Taksim Topçu Kışlası'ydı. Bu CHP neler yaptı neler. İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Lütfü Kırdar döneminde yıktırıldı. İşte CHP bu. CHP tarih falan tanımaz, bunları yıktırır. Yıkılan bu alana da Gezi Parkı inşaa edildi. Biz aslına uygun hale getiriyoruz. Taksim Topçu Kışlası'nı yeniden inşaa ediyoruz. Biz şimdi bunu yapacağız. Orta bölümü, altını Taksim için bir büyük otopark haline getireceğiz. Oralardaki otopark ihtiyacını gidermiş olacağız. İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum. Geçiş döneminde de Taksim Stadı olarak kullanıldı, Dolmabahçe Stadı'ndan önce, İnönü Stadı'ndan önce burası Taksim Stadı idi. Burası nasıldı, şimdi nasıl. CHP yaptı. İşte CHP tarihi yıkan zihniyettir. Biz tarihimize sahip çıkıyoruz ve geleceğe taşıyoruz.

 

İSTANBUL PROJELERİ VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

YASSIADA VE SİVRİADA'YA KONGRE MERKEZİ
"Geliyorum 3. projeye. Bu proje adalar projesi... Değerli kardeşler, Yassıada'yı ve Sivriada'yı yeniden ele alıyoruz. Farklı bir çehreye kavuşturuyoruz. İstanbul'un iki sembol adası haline getirmeyi planladık. Bu konuda Genelkurmay Başkanı'na teşekkür ediyorum. Yassıada TSK'ya devredilmişti biz yeniden devraldık, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verildi. Yassıada'yı Yaslıada olmaktan çıkarıyoruz. Ön proje çalışmalarını yaptırdık. Her iki adayı kongrelerin yapılacağı ve buradaki gerek üç idam edilen başta merhum Menderes, Hasan Polatkan, Rüştü Zorlu gerek objeler noktasında eserler noktasında neler varsa bunların sergilenebileceği müze ve müzeler, bunun dışında varislerinden alabileceğimiz kitapları varsa sergileyebileceğimiz kütüphaneler, kongre merkezi ve oteller kuracağız. Gördüğünüz binaların çalışmaları yapıldı. Sivriada'ya da geçelim. Taş ocağı haline getirilen bölgeye modern bir kongre merkezini gerçekleştirmiş oluyoruz.

Yat Limanı olacak ikisinde de. Birbirine yakın adalar olması nedeniyle projelendiriyoruz. Yaslıadayı Yaslıada olmaktan çıkarıp, burayı demokrasi ve özgürlükler adası yapıyoruz. İnanıyorum ki bu bir tarihi yanlışın giderilmesi olacak. "Bize verilen emir yerine gelmiştir" diyenlere karşı millet "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek bu tarihi yanlışı düzeltmiş olacak. Bu iki adayı farklı bir konseptle İstanbul'a kazandıracak hem de demokrasi tarihimize vefa borcumuzu yerine getirecek hem de turizme katkıda bulunacağız."

PROJELER ÜÇ ŞEHRİMİZE DE HAYIRLI OLSUN
"Ankara'mız da, İstanbul'umuz da İzmir'imizde de projelerimize 12 Haziran'dan sonra başlıyoruz. Başladığımız projeleri de en kısa zamanda bitiriyorum. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma, şahsım ve milletim adına şükranla yadediyorum. Bu projelerimizin üç şehirmize, vatandaşlarımıza, kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Projelerin Türkiye'nin değişimine katkı sağlayacağına inanıyorum. Hiç gece gündüz demeden çalışarak tamamlayacağız. 12 Haziran akşamını da başarıyla taçlandıracağız. Selam, saygı ve sevgiyle..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.