Bombacı konuştu 11 kilo patlayıcı ele geçirildi

Bombacı konuştu 11 kilo patlayıcı ele geçirildi

Foça'da 2 askeri şehit eden ve yaralı olarak yakalan PKK'lı terörist konuştu. Antalya'da 11 kilo patlayıcı ele geçirildi

İzmir'in Foça İlçesi'nde, askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında, Antalya'da Alanya Kalesi'nde ve çevresinde yapılan aramalarda çok miktarda patlayıcı madde ile uzun namlulu silah ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

Foça'da teröristlerce 9 Ağustos Perşembe günü bir askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 2 asker şehit oldu, 12 kişi yaralandı. Bombalı terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmada elde edilen bilgiler doğrultusunda, Alanya İlçesi kırsalında daha önce belirlenen bölgede dün arama yapıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yaklaşık 10 kişilik ekibi taşıyan polis helikopteri, dün saat 13.00 sıralarında Alanya Kalesi'nin bulunduğu yarım ada ve çevresinde 14 tur attıktan sonra Milli Egemenlik Stadı'na iniş yaptı. İzmir ekibi, yanında terör örgütü üyesi 1 kişiyle birlikte Alanya Kalesi'ne çıktı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin de yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgede, Süleymaniye Camii ve Ehmedek Mevkii'nde arama yapan polis ekipleri, kale surlarına yakın bir ağacın altında da kazı yaptı. Aramalara 'Asya' adlı eğitimli polis köpeği de katıldı. Alanya Kalesi'ndeki arama çalışmaları saat 20.00'a kadar devam etti. Ancak aramalarda herhangi bir patlayıcı madde bulunamadı.

ORMANDA BULUNDU

Bunun üzerine eldeki fotoğraf ve görüntüleri inceleyen polis, aramaları Antalya yolu üzerindeki Hacımehemtli Mahallesi'nde kale surlarının göründüğü noktada sürdürdü. Aramada, makilik alanda gömülü halde 20 el bombası, 4 kaleşnikaf silah, bu silahlara ait 600 mermi, 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 5 fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği ele geçirildi.

Ele geçirilen mühimmat ve patlayıcılar bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildikten sonra kara yoluyla İzmir'e götürüldü. Adı açıklanmayan şüpheli, yoğun güvenlik önlemleri altında İzmir'e sevk edildi.

(DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.