Foça saldırısında önemli gelişme

Foça saldırısında önemli gelişme

Foça’daki patlama yerinde bulunan su şişesi ve uzaktan kumandanın pillerinin bağlandığı koli bandında aynı kişinin parmak izi tespit edildi.

Bir kişi de patlayıcıyı getiren kurye olabileceği şüphesiyle tutuklandı... Öte yandan saldırıda ağır yaralanan aracın şoförü uzman çavuş Hasan Furkan Özmen'in tedavi gördüğü Ege Üniversitesi hastanesinde beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

İzmir’in Foça ilçesi Değirmenlik Caddesi’nde, Er Özkan Ateşli’nin şehit edildiği askeri servis otobüsüne yapılan bombalı saldırının faillerini yakalamak için tüm teknolojik olanaklar sefer edildi. Polis seri operasyonlar düzenlerken, kurye olabileceğinden şüplenilen bir kişi tutuklandı. Tutuklanan Ş.K. adlı zanlının, terör örgütü PKK adına patlayıcıyı getiren kişi olduğundan şüphesiyle tutuklandığı öğrenildi.
 Polis, bombacının olay yerine yalnız geldiğini düşündüklerini, uzaktan kumanda için kullandığı piller ve su içtiği pet şişelerin üzerinde bulunan parmak izlerinden kimliğinin tespit edilip yakalanmasına çalışıldığını belirtti.

Şişe ve banta aynı izler
 Olayın ardından bölgede yapılan aramalarda, yolun kenarındaki ağaçlık alanda, çöp görüntüsü verilerek, bırakılan bombaları patlatmakta kullanılan uzaktan kumandanın, birbirine koli bantıyla sarılmış pilleri ve biri bir, diğeri yarım litrelik iki su şişesi bulundu.
 Bombayı patlatan teröristin, bir litrelik su şişesinin çoğunu içtiği, yarım litre olan su şişesinin de yarıya kadar dolu olduğu, pillerin ve pet şişelerin üzerinde birbirine benzer parmak izlerine rastlandığı belirtildi. Bu bölgedeki izlerden, pillerin ve su şişelerinin üzerindeki parmak izlerinden, teröristin olay yerine yalnız geldiği kanaatine varıldı.
Bulunan parmak izinin karşılaştırmasının sürdüğü, saldırıyı yapan teröristin kimliğinin belirlenmesine çalışıldığı belirtildi. Bölgedeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarının da inceleniyor ve elde edilen bilgiler doğrultusunda bazı adreslere operasyonlar yapılıyor.

Kurye şüphelisi tutuklandı
Saldırıyı yapan bombacının yakalanması için tüm teknolojik olanaklar seferber edilirken, TIR şoförlüğü yapan Ş.K., patlayıcıları getiren kurye olabileceği gerekçesiyle İzmir Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alındı.

Menemen ilçesinde örgütsel dokümanlarla yakalanan Ş.K., suçlamaları kabul etmedi. Polis, 2005 yılında PKK terör örgütüne kuryelik yapmaktan hakkında işlem yapıldığı belirtilen Ş.K. ifadesi alındıktan sonra mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şoför tehlikeyi atlatamadı
Foça ilçesi Değirmenlik Caddesi’nde, 9 Ağustos perşembe günü saat 08.15’de, Foça Deniz Üssü’ne giden servis otobüsünün geçişi sırasında patlama meydana gelmişti. 8 dakika sonra itfaiye ekibi ve çevredeki vatandaşların yardıma koştuğu sırada yaklaşık 10 metre ileride ikinci bir patlama olmuştu. Çifte bombalı terör saldırısında, Er Özkan Ateşli şehit düşmüş, 1’i sivil 11 kişi yaralanmıştı. Tedavi altına alınan yaralılardan 5’nin tedavilerine devam edildiği ve sadece servis otobüsünün şoförlüğünü yapan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

BİR ACI HABER DAHA

İzmir' in Foça ilçesi'nde düzenlenen bombalı terör saldırısında ağır yaralanan aracın şoförü uzman çavuş Hasan Furkan Özmen 'in tedavi gördüğü Ege Üniversitesi hastanesinde beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

KAHRAMAN FURKAN

İzmir Foça’da 1 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı terör saldırısı sırasında, servis otobüsünü kullanan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in büyük bir yüreklilik göstererek, hareket halindeki aracı durdurup kayıp sayısını artıracak kazayı önlediği ortaya çıkmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.