DEAŞ mağduru Almira'ya ziyaret

DEAŞ mağduru Almira'ya ziyaret

İç savaşın devam ettiği Suriye'de ailesinin geçimini sağlamak için çalıştığı iş yerinden dönerken mayın patlaması sonucu yaralanan 11 yaşındaki Almira Halaf'ın hikayesinden etkilenen AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat ve İl Başkanı İzzet Toprak, Almi

KİLİS (AA) - İç savaşın devam ettiği Suriye'de ailesinin geçimini sağlamak için çalıştığı iş yerinden dönerken mayın patlaması sonucu yaralanan 11 yaşındaki Almira Halaf'ın hikayesinden etkilenen AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat ve İl Başkanı İzzet Toprak, Almira ve kardeşi Muhammet'i tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Anadolu Ajansının "DEAŞ mağduru Almira'ya Türk Kızılayından destek" başlıklı haberi üzerine, Polat ve Toprak ile beraberindekiler, Kilis Devlet Hastanesine giderek iki kardeşin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almira'nın hikayesini anlatan haberden çok etkilendiğini belirtti. Tedavi için Türkiye'ye gelen Almira ve ailesi için gereken her türlü desteğin verildiğini ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Hastalarımızın yaklaşık 3 aydan bu yana tedavileri devam ediyor. Doktorların önerisi doğrultusunda biz de takip ediyoruz. Buradaki işlemleri bittiği zaman özellikle Almira'nın sağlığına kavuşacağına inanıyoruz ama küçük kardeşinin gözünde bir problem var, o konuda da inşallah uğraşıp tedavilerini yapacağız. Bu kardeşlerimiz bizlere misafirler. Bunlar için eğitim, sağlık, konaklama gibi konularda gerekli yardımları yapacağız. BM'nin sadece bu konuda söylemleri var sadece konuşuyorlar ama yardım noktasında ellerini ceplerine atmıyorlar ya da sivil toplum kuruluşlarını devreye sokmuyorlar. Heyetleri gelsinler, biz burada onları misafir edelim, bu kardeşlerimizin dramını onlara anlatalım. İnsanlık dersi nasıl verilirmiş onu da Kilis halkı olarak gösterelim."

- "Çocuğun savaşta yeri olmaz"

Toprak da Almira ve ailesinin durumunun binlerce dramdan sadece bir tanesi olduğunu söyledi.

Devletin ana kucağı ve baba şefkatinin Almira ve kardeşi durumundaki herkesin üzerinde olduğunu dile getiren Toprak, şöyle konuştu:

"Çocuğun dini, dili, ırkı ve mezhebi olmaz, savaşta da yeri olmaz. İnşallah bu savaş bir an önce biter, bu insanlar da sağlıklarına kavuşurlar, ülkelerine ve yuvalarına dönerler. Milletimiz, devletiyle aynı mantıkla hareket ediyor ve kendi cebinden, çoluğundan çocuğundan, tırnağından artırdığıyla misafirlerimize bakıyorlar. Bu duruma acımamak için insan olmamak gerekiyor. Muhammet'in gözleri görmüyor. Buna acımamak için insan olmamak gerekir. Devletimizin Suriye'deki yaptığı operasyonlar yeni bir savaş başlatmak için değil, oradaki savaşı bitirip güvenliği sağlamak için. 5 yıldan bu yana Suriyeliler ilk defa tank ve silah gördükleri zaman alkışlayarak karşılıyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.