Amerikan Medyası Terör Üretiyor

Amerikan Medyası Terör Üretiyor

'Tanrı Amerika'yı korusun derken ironi yaptım yeğen. Şu yaşlı gözlerim, dünyadaki bütün emperyalistlerin cehennemin dibine yuvarlandığını görsün isterim.'

Jamaikalı enteresan bir adam ağırladık bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali'nde. Aslında adı Allen Hope, ama kendisine Mutabaruka ismini seçmiş. Hem bir şair hem de bir reggae sanatçısı. Aynı zamanda, dünyada sayılarının beş yüz bin kadar olduğu tahmin edilen Rastafaryanizm dininin bir mensubu.

Senelerdir ayakkabı ya da çorap giymeksizin sürekli çıplak ayakla dolaşan, giyimiyle bir Jamaikalı'dan çok bir Afrikalı'ya benzeyen Mutabaruka ile Anadolu Ajansı muhabiri Saliha Özdemir, enteresan bir söyleşi gerçekleştirmiş.

Mutabaruka, batılı güçler hakkında çok net şekilde 'insanları kontrol altında tutabilmek için korku üretirler. Onların işi bu' diyor. Ardından da ekliyor: 'Mesela İslam hakkında duyduğum negatif şeylerin hep Amerika tarafından ortaya atılan fikirler olduğunu görüyorum. Maalesef Jamaika halkı İslamofobia gibi konularda bilinçli değil, Müslümanlara uygulanan bu şeyi anlamıyorlar. Amerikalılar düşüncelerini CNN, FOX gibi kanallarından bütün dünyaya yaydıkları için İslam hakkındaki korku dolu fikirlerini de geniş kitlelere dayatabiliyorlar.'

Jamaika kanallarında dahi 'Türkiye'ye sakın gitmeyin, terör saldırılarında öldürülürsünüz' benzeri haber kampanyaları yapıldığını da anlatmış Mutabaruka. Hem kendi ülkesinin medyasına hem de batı medyasına ateş püskürüyor: 'Geçenlerde Fildişi Sahili'nde de turistler öldürüldü ve aynı haber kaynakları 'Fildişi Sahili'ne sakın gitmeyin' dediler. Ben Türkiye'ye Fildişi Sahili'nden geldim ve günlerdir buradayım. Çok iyi vakit geçiriyorum, iyi insanlarla tanıştım ve Amerikan basınında sözü edilen teröristleri etrafta görmedim. Türkiye'ye gelmeye karar verirken de hiç korkmadım çünkü Amerikan medyası kendi başına bir terörist yapı zaten, onların haberlerini dinlediğinizde, gerçek olarak kabul etseniz ne bir şey yersiniz, ne içersiniz, korkudan evinizden çıkamazsınız. 'Tanrı Amerika'yı korusun' gerçekten.'

Söyleşide beni en çok ilgilendiren kısım, Mutabaruka'nın Amerikan medyasından 'kendi başına bir terörist yapı zaten' cümlesiyle bahsetmesi oldu.

Batı medyasında Türkiye aleyhine çıkan her haberden bir çeşit zevk alan, en asgarisinden 'dünyaya rezil olduk şekerim' cümlesini kurmayı marifet bilen bir takım zevatın bu tanımdan alması gereken dersler var. Alırlar mı peki? Elbette almazlar.

Şurada bir anlaşalım. Genelde medya, özelde ise batı ve ABD medyası bizi haberdar etmekten daha fazlasını ister. Nelerden haberdar olup nelerden olmamamız gerektiğine dair kesin ve keskin bir manipülasyonla yürür yolunu. Böylelikle biz, sözgelimi Afrika'da modern dünyanın hammadde ihtiyacını karşılamak üzere açılan madenler sonucu binlerce insanın ölüp, on binlercesinin sakat kaldığı haberi yerine bir Holywood ünlüsünün Afrika için başlattığı 'sosyal sorumluluk projesi'nden haberdar oluruz. Günümüz medyası, emperyalizmin istihkam bölüğüdür, daha fazlası değil.

Söz konusu Türkiye olduğunda batı medyasının nasıl da iştahla, nasıl da şehvetle 'Türkiye çok kötü bir ülke' cümlesine destek verdiğini görüyoruz bir süredir. İçimizdeki Amerikalılar, Almanlar, Fransızlar da ellerini ovuşturuyorlar bu haberlere. Oysa burada net bir bakış geliştirmemiz gerekiyor. O da şudur: 'Batı medyası Türkiye'yi bunca kötülüyorsa mutlaka bir planı istihkam ediyor, bir kurguyu berkitiyordur.'

Zannediyor musunuz ki bu plan ya da bu kurgu başarıya ulaştığında o eşsiz merhameti ve doyumsuz vicdanı ile batı dünyası Türkiye'de insanları 'bu bizi destekliyor, bu bizi desteklemiyor' diye ayıracak?

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ: 

http://www.yenisafak.com/yazarlar/ismailkilicarslan/tanri-amerikayi-korusun-2028356

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.