Jandarma, İçişleri Bakanlığı'na bağlanıyor

Jandarma, İçişleri Bakanlığı'na bağlanıyor

Ala, Jandarmanın terorik olarak İçişleri Bakanlığı’na bağlı olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Jandarma teşkilatının İçişleri Bakanlığına bağlanmasına ilişkin soru üzerine Ala, teorik olarak jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlı olduğunu belirterek, "Fakat iyi ilişkilerle devlet yönetimi bir yere kadar. Bu, dernek değil, vakıf değil, gönüllü teşkilat değil ki iyi ilişkilerle yönetesiniz. Bir sorun çıktığı zaman nasıl çözüleceğinin kuralları olmalı. Problem nasıl çözülür, iyiye nasıl gidilir bunların kurallara bağlanmış olması lazım" dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI YAPTIK, ÖNEMLİ KISMI TAMAMLANDI”

Bu kuralların da demokratik anlayışı yansıtması gerektiğini belirten Ala, şöyle devam etti:

"Jandarma ile İçişleri Bakanlığı arasındaki ilişkiler kesinlikle reforma tabi tutulmalıdır, tutulacak. Jandarma teşkilatının İçişleri Bakanlığına bağlı olması yönünde çalışmalarımız var. Çalışmayı önümüzdeki dönemde, süreç içinde gündeme getireceğiz.

Görüşmelerimizi, çalışmalarımızı yaptık, önemli kısmı tamamlandı. Jandarmanın hem askeri hem adli görevleri hem de mülki görevleri var. Ama milletin jandarmadan beklediği daha çok mülki görevler, yani asayiş ve güvenlik hizmeti. Jandarmayı, millete karşı bu işten sorumlu olan siyasi mekanizmaya ki İçişleri Bakanlığıdır bağlayacağız. Önümüzdeki dönemlerde gündeme gelecek."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.