Jandarma karakoluna saldırı: 1 şehit

Jandarma karakoluna saldırı: 1 şehit

Batman'ın Gercüş ilçesindeki Vergili Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda bir er şehit oldu, biri teğmen 2 asker de yaralandı.

Batman'ın Gercüş ilçesindeki Vergili Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda bir er şehit oldu, biri teğmen 3 asker de yaralandı.
Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, teröristlerin, dün gece Zolatepe mevkisinde yapımı devam eden karakol inşaatına devriye görevi yapan komando timine saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.
Saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 1'i teğmen 3 askerin yaralandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''06 Temmuz 2010 Salı günü saat 20.50 sıralarında Gercüş'e bağlı Vergili Karakolundan, karakolun üst kısmında bir kilometrelik kuş uçuşu mesafesinde bulunan Zolatepe mevkisinde devam eden yeni karakol inşaatına devriye görevi için çıkan komando timine terör örgütü mensuplarınca bir saldırı gerçekleştirilmiş olup, ilk saldırı anında Jandarma Er Mustafa Tekgül (Yozgat/Sorgun) şehit olmuş, Jandarma Teğmen Talat Güçlüer, Jandarma Er Erdal Akar (Bitlis/Mutki) ve Jandarma Er Sinan Özdemir yaralanmışlardır.''
Yaralıların durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedilen açıklamada, şehit ve yaralı askerlerin Diyarbakır Asker Hastanesine sevk edildikleri belirtildi.

ŞEHİDİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ
Batman'ın Gercüş ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül'ün cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi.     
Gercüş'ün Vergili Karakolundan, Zolatepe mevkisinde yapımı devam eden karakol inşaatına devriye görevi için çıkan komando timine, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Mustafa Tekgül'ün cenazesi Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde düzenlenen törenin ardından doğum yeri olan Yozgat'ın Sorgun ilçesine gönderildi.

BİTLİS'TE TERÖRİSTLERE AİT SİLAH DEPOSU BULUNDU
Bitlis'te, teröristlere ait bir silah deposunda 13 uzun namlulu silah ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, Bitlis merkeze bağlı Sarpkaya köyü bölgesindeki Şeyhhabip Dağı kırsalında, güvenlik güçlerince icra edilen operasyonlar sırasında, terör örgütüne ait bir silah deposu bulundu.
Silah deposunda, 11 kalaşnikof, 2 G-3 olmak üzere 13 uzun namlulu silah ve bu silahlara ait 14 adet şarjör ile muhtelif cinste 500 mühimmat ele geçirildi.

15 TERÖRİSTİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları aralıksız sürerken, terör örgütünün ağır kayıplar verdiği ve örgütten kaçışların hız kesmediği bildirildi.
Terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ölü ele geçirilen 15 teröristin kimlikleri belirlendi. 
Operasyonlarda öldürülen teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat, yaşam ve gıda malzemesi ile çeşitli örgütsel dokümanların da ele geçirildiği bildirildi.
Bu arada, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarından kaçmayı başaran 20 yaşındaki M.İ.Ö ile 21 yaşındaki M.G. ve 19 yaşındaki A.Y. adlı 2 kadın terör örgütü mensubu iki gün önce silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.
Sorgulamaları kısa sürede tamamlanarak mahkemeye sevk edilen terör örgütü üyelerinin, örgütte bulundukları süre içerisinde herhangi bir eyleme ve çatışmaya katılmadıklarının belirlenmesi üzerine, ''Etkin Pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak serbest kaldılar.
Terör örgütü PKK'ya yönelik 2010 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen operasyonlarda 170 örgüt mensubu ölü ele geçirildi. Aynı dönemde örgütten kaçarak silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensubu sayısı da 154'e ulaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :