Jandarmadan başörtülü avı

Jandarmadan başörtülü avı

Ele geçirilen belgeler jandarmanın başörtüsü takan görevlileri adım adım izleyerek fişlendiğini ortaya koydu.

Erzincan'daki Ergenekon soruşturamasında sanıklardan ele geçirilen belgeler jandarmanın başörtüsü takan görevlileri adım adım izleyerek fişlendiğini ortaya koydu.

Jandarma istihbarat görevlilerinin bir hemşireyi takip ederek hazırladığı bilgi notunda "başörtüsü taktığı görüldü, fotoğrafı çekildi" ifadeleri dikkat çekti. Erzincan soruşturmasının ek delil klasörleri, Jandarma'nın bölgede yürüttüğü şok edici istihbarat çalışmalarını ve ilginç yöntemlerini ortaya çıkardı. Klasörlerde yer alan, üç jandarma görevlisi N.Y, K.Y ve M.A'nın 'yapılan faaliyet özeti' başlıklı bilgilendirme notuna göre, göre 11 Mayıs 2006 günü Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'ndan hareket eden jandarma timi, il merkez Hancı Çiftliği'nden geçici olarak Akyazı Beldesi Sağlık Ocağı'nda göreve başlayan Sevim Özer isimli başörtülü bir ebe hemşireyi tüm gün izleyerek başörtülü fotoğraflarını çekti.

"BAŞÖRTÜLÜYÜ YAKALADIK" RAPORU

Yapılan istihbarat çalışması doğrultusunda üst makamlara yazılan raporda jandarma, şu ifadelere yer verdi: "İl Jandarma Komutanlığı'ndan hareket edilerek il merkezine gelindi. Hancı Çiftliği'nde ebe hemşire olarak görev yapan Sevim ismindeki şahsın mesai saatleri içerisinde sağlık ocağında başörtülü olarak görev yaptığı duyumuna istinaden istihbari çalışma başlatıldı. Hancı çiftliğinde görev yapan ebe hemşirenin geçici görevle Akyazı Beldesi Sağlık Ocağı'na alındığı ve halen orada çalıştığı tespit edildi. Akyazı Sağlık Ocağı'na gidilerek ebe hemşirenin başörtülü olarak görev yaptığı görüldü ve fotoğrafı çekildi. Ayrıca isminin Sevim Özer olduğu, Yozgat İli Yerköy nüfusuna kayıtlı olduğu, eşinin il merkezinde öğretmen olarak çalıştığı bilgileri öğrenildi. Ayrıca aynı sağlık ocağında çalışan ve ismi tespit edilemeyen başka bir hemşirenin de başörtülü olarak çalıştığı görüldü ve fotoğrafı çekildi." YENİ ŞAFAK

Etiketler :