Japonlar'dan Aksaray'a dev yatırım

Japonlar'dan Aksaray'a dev yatırım

Yeni teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım için arsa taleplerindeki artış devam ederken, bir Japon firması 340 bin metrekare kapalı alanda otomotiv yan sanayi yatırımı için 700 dönümlük arsa talep etti.

OSB Müdürü İsmet Çağlar, 2004 yılından itibaren 5084 sayılı Teşvik Yasası'ndan yararlanan Aksaray'ın önünün açıldığını ve yatırımların ivme kazandığını söyledi.

Teşvik Yasası'yla işçisinin SSK primini yatırımcının 10 yıl ödemediğini belirten Çağlar, "OSB dışında yatırım yapmak isterse 7 yıl SSK primi ödemiyor. Teşvikte 0KDV, ÖTV ve gelir vergisi muafiyeti de var. Eğer yatırım anlamında devletten kredi alırsanız, bunun yarısını devlet ödüyor. 5. bölgede yapılan bir yatırım 10-12 yıl içerisinde kendisini amorti ediyor. Bunu bilen yatırımcılarımız Aksaray'a geliyor" dedi.

Aksaray'da 35 fabrikanın yapımının devam ettiğini dile getiren Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"OSB'miz genel olarak 660 hektarlık bir alandadır. 314 parsel alanımız var. 272 parselini tahsis ettik. Yani doluluk oranımız yüzde 97'ye ulaştı. Şu anda fiilen çalışan 142 fabrikamız var. Bu fabrikalarda 6 bin 500 civarında işçi istihdam ediyoruz. Bu ay içerisinde 25 adet parsel tahsis ettik ve 2015 yılı sonuna doğru minimum 10 bin işçi istihdam edeceğimizi tahmin ediyoruz."


"ULUSLARARASI 3 BÜYÜK FİRMAYLA GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR"

Çağlar, 8 ay içerinde tahsis edilen 25 parselin birçoğunun projelerinin bittiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Uluslararası 3 büyük firmayla görüşmelerimiz sürüyor. Bunlardan biri olan Japon firmasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Otomotiv yan sanayisi için 700 dönümlük bir arsa istiyorlar. 340 bin metrekare kapalı alan yapacaklar. 750 işçiyle başlayıp, 2 bin işçiye çıkacaklar. Bu da bizim adımıza çok önemli. Japonlarla büyük oranda anlaşma sağladık. Eylül ayının sonuna kadar bizlere net olarak yanıt verecekler. Cevaplarının da olumlu olacağı kanaatindeyim."


"YATIRIM ALAN İLLER ARASINDA İLK SIRADAYIZ"

Aksaray'ın tarihi İpek Yolu üzerinde olduğunu hatırlatan Çağlar, "Stratejik olarak çok önemli bir konumdayız. Aksaray OSB'nin tercih edilmesinin bir başka sebebi ise Ortadoğu'ya çok yakın olmamız. Türkiye'de en çok yatırım alan iller arasında ilk sıradayız" ifadesini kullandı.

Çağlar, yatırımcılara Aksaray'daki teşvikleri iyi değerlendirmeleri çağrısında bulunarak, "Aksaray'ın 5. bölgede bulunması, Mersin Limanı ve Ortadoğu'ya yakınlığı, E-90 karayolu üzerinde olması lojistik bakımdan önem taşıyor. Yatırımcılarımızı Aksaray'a bekliyoruz" diye konuştu.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.