JİTEM için 2005 yılında...

JİTEM için 2005 yılında...

Dink davası tanığından şok ifadeler: Agos çevresinde JİTEM için 2005 yılında fotoğraflama yaptık

Hrant Dink cinayeti davasında bugün ifade veren tanık Erhan Özen, Erhan Tuncel, Osman Hayal ve Yasin Hayal'in JİTEM'e çalıştığını savundu. Kendisinin de para karşılığında JİTEM'e istihbarat verdiğini anlatan Özen, bağlı olduğu komutanın şu an Ergenekon davasında sanık olduğunu söyledi. Özen, 2005 yılı ve öncesinde Agos gazetesi çevresinde fotoğraflama çalışması yapan ekipte yer aldığını kaydetti.

Dink davasının bugünkü duruşmasında başka bir suçtan tutuklu Erhan Özen, tanık olarak dinlendi. Kendisi tanık olmak isteyen Özen, izleyiciler ve basın mensupları salondan çıkarıldıktan sonra ifade verdi. 1997 yılında askerliğini bitirdiğini anlatan Özen, askerde tanıştığı komutanları aracılığıyla para karşılığı JİTEM'e bilgi verdiğini söyledi. Özen, 1997 ve 2005 yılları arasında JİTEM için çalıştığını, parayı da İstanbul Merkez Komutanlığı'ndan düzenli olarak elden aldığını belirtti.

Karadeniz bölgesinin bilinçli olarak seçildiğini ifade eden Özen, 2000'li yıllarda başlatılan bir çalışma kapsamında bölgenin seçildiğini savundu.

2005 yılı ve öncesinde Agos gazetesi çevresinde fotoğraflama çalışması yapıldığını ve kendisinin de bu ekipte yer aldığını anlatan Özen, Erhan Tuncel, Osman Hayal ve Yasin Hayal'in JİTEM'e çalıştığını ileri sürdü. Erhan Tuncel'i komutanları aracılığıyla ismen tanıdığını ancak yüz yüze gelmediklerini belirten Özen, kendisinin bağlı olduğu komutanın şu an Ergenekon davasında sanık olduğunu söyledi. Ancak, Özen emekli tuğgeneral olduğunu belirttiği komutanının ismini söylemedi.

Özen'in bu ifadeleri üzerine müdahil avukatlar, gizli tanık programından yararlanabileceğini söyledi. Özen ise "Bu devlet Mustafa Duyar'ı koruyamadı" karşılığını verdi.

 

Etiketler :