K. Irak Türkmen Cephesi sorumlusunun ilginç çıkışı

K. Irak Türkmen Cephesi sorumlusunun ilginç çıkışı

İki ülke arasındaki farkın itirafı.. Aydın Maaruf: IRAK'TA TÜRK OLACAĞIMA TÜRKİYE'DE KÜRT OLAYDIM..

Irak Türkmen Cephesi'nin Kuzey Irak sorumlusu Aydın Maaruf, Erbil'deki ofisinde Yeni Şafak'ın sorularını cevaplarken, Türk devleti ve medyası tarafından neredeyse "unutulan" Türkmenlerin, tarihin en kritik eşiğinde olduklarını hatırlattı.

BAĞDAT VE KUZEY IRAK'TA TÜRKMENLERİN DURUMU

Şii-Sünni-Kürt çekişmesinin yaşandığı, her bir grubun kendi hakları için elindeki kozu başarıyla kullandığı Irak'ta, artık neredeyse temsil dahi edilmeyen Türkmenler, Ankara'ya ve Türk halkına kırgın. Irak Türkmen Cephesi'nin Kuzey Irak Kürt Bölgesi sorumlusu Aydın Maaruf, Türkmenlerin Bağdat'ta ve Kürt bölgesinde ne durumda olduklarını tüm yönleriyle ortaya koyarken Ankara'nın Irak politikasını önemli ölçüde desteklediklerini ancak kendi sorunlarının çözümü için ciddi bir adıma ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Hatice Kılıç'a konuşan Aydın Maaruf, 'Irak'ta Türkmen olacağıma Türkiye'de Kürt olaydım' dedi.

İŞTE MAARUF'UN O AÇIKLAMALARI

Türkiye'deki Kürt sorunu nasıl çözülür peki?
Her şeyin barış yoluyla çözülmesi gerektiğini savunuyoruz.

Türkiye'deki Kürtlerin mazlum konumda olduklarını düşünüyor musunuz?
Her zaman şunu derim, keşke Irak'ta Türkmen olmayaydım da Türkiye'de Kürt olaydım. Ben 10 yıldır Türkiye'yi biliyorum. Şu anki mevcut durum (Türkiye'deki) Kürtler için iyi bir avantajdır. Bunu iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Orda her şey serbest. Kürtçe konuşabiliyor, şarkı söyleyebiliyor, parlamentoya girebiliyor, yürüyüş yapabiliyorlar... Diyeceksiniz ki daha önce böyle değildi. Yavaş yavaş bunların hepsi gerçekleşiyor. Şimdi bize gelince... Bizim burada bir yürüyüş yapma ihtimalimiz bile yok. Burda 15 tane okulumuz var. Burasıyla orasını mukeyese etmek yanlış. Türkiye başka bir ülke.

KUZEY IRAK'TA DEMOKRASİ DAHA İYİ İŞLİYOR

Avrupa'ya yakın, demokrasi'ye yakın, insan hakları var. Özellikle 10-15 senedir içte ve dışta akıllı bir siyaset yürütüyor. Türkiye'deki etnik grup çeşitliliği Irak'takinden fazla. Ancak hepsinin görüş bildirme hakkı var. Oysa burada Türkmen okullarımız var fakat başka milletlerin tarihini okuyoruz. Sözde Türkmen okulları. Hiç olmasaydı daha iyiydi! İnsanlar bu şekilde yanıltılıyor. Ama Bağdat'a kıyasla Erbil'deki Türkmenlerin durumu daha iyi. Kuzey Irak'ta demokrasi daha fazla işliyor. Bu yöndeki değişimi de görüyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.