K.K. Komutanlığı önünde eylem

K.K. Komutanlığı önünde eylem

Ankara'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı girişine gelen kimliği belirsiz bir şahıs havaya iki el ateş ettikten sonra polis ekiplerine tehditler savurdu...

Olay yerine çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi sevk edildi. Özel harekat timlerinin de bekletildiği bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı. Akli dengesinin bozuk olduğu ve eski asker olduğu iddia edilen şahıs, henüz etkisiz hale getirilemedi. 

SİLAHLI EYYLEMCİ YAKALANDI

Ankara'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı önünde havaya iki el ateş ettikten sonra Kara Harp Okulu 2 No'lu nizamiyesine giren şahıs uzun uğraşlar sonrasında yakalandı.

Şahıs, gece saatlerinde Ankara’da heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu. Askerlerin ihbarıyla komutanlık önüne çok sayıda polis ekibi geldi. Polise direnen şahıs, caddeden karşıya geçerek komutanlığın karşı tarafında bulunan Kara Harp Okulu 2 No’lu nizamiyesine girdi. Burada adeta köşe kapmaca yaşandı. Elindeki silahıyla nizamiyenin içine bir girip bir dışarı çıkan şahıs, buradaki askerlerin uyarılarına da aldırış etmedi. Şahsın silahı boğazına dayadığı görüldü. Nizamiyede duran bir asker, polislere "ateş edilmesin" diye bağırdı. Polis ekiplerinin ve askerlerin şahsa "Ali" diye hitap ettiği duyuldu.

Bir süre sonra Kara Harp okulu önüne özel harekat ekipleri ve akrep adı verilen polis aracı geldi. Hemen ardından ise olay yerine ambulans istendi. Özel harekat ekipleri bir süre hazır durumda bekledikten sonra nizamiyeye ilerlemeye başladı. Ekip nizamiyeye girdi ve şahıs ele geçirildi.

Eylemci, polis aracına bindirilerek Balgat 10 Nisan Karakolu'na götürüldü. Ekip aracından çıkarılan şahıs, polis ekipleri tarafından kucaklanarak karakol kapısından içeri sokuldu. Baygın vaziyetteki eylemcinin ağzında kan olduğu görüldü. 20'li yaşlardaki şahsın elindeki silahın ise ses çıkaran oyuncak tabanca olduğu iddia edildi. (Cihan)

Etiketler :