Engelsiz hafızlar: Ellerimiz kalbimizin gözlüğü

Engelsiz hafızlar: Ellerimiz kalbimizin gözlüğü

Kabartma yazı ile Kur'an-ı Kerim'i öğreten Mehmet Akif Kız Kur-an Kursu, görme engellilerin yeni umudu oldu.

İstanbul'da görme engelli gençkızlara dinî eğitim veren tek kurum olan Mehmet Akif Kız Kur'an Kursu, adeta umut oldu.Ümraniye'de açılan kursta toplam 200 kız öğrenci eğitim görüyor. Bunlardan 12'si görme engelli. Kendisi de görme engelli olan kurs hocası Emine Türk Kur'an-ı Kerim'i kabarma yazıdan öğrenmiş. Görme engelli genç kızların son derece azimli olduğuna dikkat çeken Türk, "Buraya gelen bazı görme engelli öğrenciler, daha önce kabartma yazıyı öğrenmişler. Ancak içlerinde bugüne kadar hiç eğitim almamış hatta evden dahi çıkmamış olanlar da var. Onlar bu huzurlu yerde kendi başlarına ayakta kalmayı, hayata tutunmayı öğrendi' şeklinde konuştu.

ÖZGÜVENLERİ ARTIYOR

Emine Türk, 8 yıldır Ümraniye'de görme engelli kız çocuklarına Kur-an'ı kabartma yazı ile öğrettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görme engelli öğrenciler kursta sadece Kur-an'ı öğrenmekle kalmayıp dini bilgileri, sosyal hayatlarını nasıl daha kolay yaşayabilecekleri ve dışarıda bastonla nasıl yürüyebileceklerini de öğreniyorlar. Onlara önce özgüven aşılanıyor. Kursta yaş sınırlaması yok, dileyen herkes gelebiliyor. Kimisi bir ayda, kimisi ise bir dönemde Kur'an-ı öğreniyor."

ŞÜKRETMEYİ ÖĞRENİYORLAR

Kurstaki görme engelli olan kızların birçoğu Kur'an eğitiminin yanı sıra okullarını da dışarıdan bitiriyor. Kimisi okul öncesi öğretmenliği kimisi ilahiyat yada psikoloji okuyor. Kur-an kursundaki hocaları aynı zamanda öğrencilerin derslerine de yardımcı oluyor. Burada eğitim almaya başladıktan sonra kendilerine olan güvenin daha da arttığını söylemeyen genç kızlar, "Azmimiz sayesinde engelleri aştık. Eğitim ile hayata daha sıkı tutunduk. Ellerimiz bizim kalbimizin gözlüğü" şeklinde konuştular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.