Kabe'de izdihamı önleyecek karar

Kabe'de izdihamı önleyecek karar

Kabe'deki genişletme çalışmalarından dolayı meydana gelen izdihamı azaltmak amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Umre yapanlara hafta iki gün tavaf zorunluluğu getirildi.

Kabe'deki genişletme çalışmalarından dolayı meydana gelen izdihamı azaltmak amacıyla başlatılan yeni uygulamaya göre, tavaf alanına haftada iki gün akşam ve sabah namazlarında sadece umre yapanlar alınacak. Şu ana kadar umre için 1.3 milyon insana vize verildi.
 
Kabe güvenliğinden sorumlu General Yahya ez-Zahrani, uygulamanın bir engelleme olmadığının altını çizerek, özellikle hafta sonu Kabe'ye gelenlerden oluşan kalabalığın önlenmesine yönelik bir adım olduğunu belirtti.
 
Kısa bir süre içinde başlayacak uygulamaya göre, ülkenin hafta sonu tatili olan Perşembe ve Cuma geceleri umre yapmayanlar ve üzerlerinde ihramları olmayanlar bu iki vakitte Kabe'nin diğer katlarına yönlendirilecek. Böylece tavaf alanında umre yapmak isteyenler için tavaf alanı açılmış olacak.
 
-1.3 milyon umre vizesi verildi-
 
Bu arada Hac Bakanlığı yaptığı açıklamada, şu ana kadar 1.3 milyon kişiye umre vizesi verildiğini ve ortalama her ay 400 bin kişiye umre vizesinin çıkartıldığını bildirdi.
 
Ramazan ayında ise umre vizesi sayısının 1 milyonu geçmesinin beklendiği belirtilerek, geçen seneye göre bu sene ortalama 6 milyon umre vizesi verileceği kaydedildi.
 
Şu ana kadar ise 775 bin kişi umre için mukaddes topraklara geldi. Umre vizesinin en çok verildiği ülkeler sıralamasında ise Mısır, Pakistan ve Cezayir başta geliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum