Kablo yüklü sanıldı ama ne çıktı!

Kablo yüklü sanıldı ama ne çıktı!

Ambarlı Limanı’na Çin’den gelen ve tırda kablo var dendi ama işin aslı öyle çıkmadı.

'Kablo' yüklü denen TIR'dan cinsel içerikli ilaç çıktı
Ambarlı Limanı’na Çin’den gelen ve TIR’a yüklenerek piyasaya sürülmek üzere yola çıkan 6 buçuk milyon TL değerindeki kaçak ilaç ve elektronik eşya ele geçirildi. Çin’den “kablo” olarak getirilen TIR dolusu eşyalarla ilgili araç sürücüsü gözaltına alındı.
   
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine yapılan ihbarda Ambarlı Limanı’na gelen konteynerler içinde elektronik eşya ve ilaçların bulunduğu belirtildi. İhbarda, gelen kaçak eşyaların liman gümrüğünden geçerek TIR’a yükleneceği ve buradan yola çıkarılacağı da iletildi. Polis konteynerlerdeki eşyalar TIR’a yüklendikten sonra harekete geçti. TIR’da arama yapan polis bir milyon adetin üzerinde cinsel içerikli ilaç ve elektronik eşya ile karşılaştı.
   
Yapılan incelemede ele geçirilen eşyaların 1 milyon 416 bin 492 adet cinsel içerikli hap ve ilaç, 11 bin 860 poşet cafe ve çay, 8 bin 482 adet gözlük, 6 bin 800 adet boş DVD kutusu, 4 bin 890 adet MP3, MP4 ve MP5 müzik çalar, 3 bin 500 adet cep telefonu bataryası, 676 adet cep telefonu, 450 adet anahtarlık kamera, 132 kutu kablo, 130 adet kulaklık, 20 adet adaptör, 20 adet USB kablosu, bilgisayar kaboları olduğu belirlendi.
   
Eşyaların piyasa değerinin yaklaşık 6 buçuk milyon TL olduğu belirlendi. Aracın sürücüsünü gözaltına alan polis TIR ve eşyaların bulunduğu konteynere de el koydu. Gözaltına alınan şoför M.A ifadesinin ardından sevk edildiği adliyeden serbest bırakıldı

Etiketler :