Kaç PKK'lı öldürüldü İçişleri Bakanı açıkladı

Kaç PKK'lı öldürüldü İçişleri Bakanı açıkladı

İçişleri Bakanı Selami Altınok, PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Altınok,22 Temmuz'dan bu yana 2 binden fazla PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Altınok, PKK operasyonlarının başladığı 22 Temmuz'dan bu yana 2 binden fazla teröristin öldürüldüğünü açıkladı. 

22 Temmuz'dan bu yana 2 bin 483 terör olayının meydana geldiğini, buna karşı jandarma, emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının yurt içinde 4 bin 328 operasyon gerçekleştirdiğini açıklayan Selami Altınok, operasyonlarda 2 binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

PKK MEZARLIKLARI

PKK'ya ait mezarlıkların tamamının yıkıldığını açıklayan Altınok, "Sözde şehitlik vemezarlık dedikleri alanların etrafındaki binalardan 35 tane kaleşnikof aldık. Kaleşnikoflara namaz kıldırmıyorlar" dedi. 

Altınok'un açıklamalarının detayları şöyle: 

"Hiç kimsenin hukuk devleti sınırları içerisinde yapmış olduğumuz mücadeleye zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Şırnak'taki olaydan farklı sebeplerin, farklı yönlendirmelerin, farklı etkilenmelerin olduğunu ve devletin bu mücadelesini sekteye uğratma gayretlerinin olduğunu, güvenlik kuvvetlerimizin moralini bozma noktasında özel gayretler olduğunu takip ediyoruz. Gerek istihbarat birimlerimiz gerek diğer birimlerimiz bu konuda çalışmalarını devam ettiriyorlar."

İçişleri Bakanı Altınok, terör örgütü PKK'nın sözde şehitliklerinin kişisel gayretlerle yapılamayacağını, bunların kamu desteği, yerel yönetim desteği alınarak yapıldığını belirterek, "Tamamını yıktık. Bundan sonra kalanlar varsa onları da yıkmaya devam edeceğiz" dedi.

35 KALEŞNİKOF ALDIK

Altınok ayrıca, "Sözde şehitlik ve mezarlık dedikleri alanların etrafındaki binalardan 35 tane kaleşnikof aldık. Kaleşnikoflara namaz kıldırmıyorlar" diye konuştu. 

PKK HAYALE KAPILDI

Altınok şöyle devam etti:

Ortadoğu'da yaşananlar, Arap Baharı sonucunda PKK da kendisine dışardan sunulan bir takım önerilerle herhalde hayallere kapıldı diye düşünüyorum. Bu hayaller sonucunda belki çözüm sürecinin başlangıcında kabullenmiş olduğu değerlendirmeleri ve kabulleri değiştirebileceğini, daha fazlasını alacağı hayallerine kapıldı. Ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü, dört bin yıllık devlet geleneği, buna müsaade etmez, etmeyeceğini de gördüler.

selami-altinoku.jpeg
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Altınok, sokağa çıkma yasağının, hukuki bir alt yapıya dayandığını belirterek, "Bunun tek bir gerekçesi vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak. 90'lı yıllar söylemini kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her şeyi hukuk çerçevesinde yapıyor. 90'lı yıllar söyleminde terör örgütü kaldı. 90'lı yıllar söylemini terör örgütü gerçekleştiriyor" dedi. 

CİZRE OLAYLARI

Cizre'de yaşanan olaylara ilişkin ise Altınok şu açıklamalarda bulundu:

"Cizre olayı gündemde kaldığı için söylüyoruz mutlaka bir fırın açtık, mutlaka bir eczane açtık. Ama terör örgütü açılmasın diye özel gayret etti, onlara baskı yaptı. Bunların açılmadığı dönemlerde, dün Silvan'da valimizle konuştum. Diyarbakır'dan kamyonlarla ekmek götürdüler."

SEÇİM GÜVENLİĞİ


Altınok, 1 Kasım seçimelerine ilişkin ise "255 bin polis ve 130 bin Kara Kuvvetleri personeli takviyeli jandarma olmak üzere 385 bin güvenlik kuvvetimizle seçim güvenliği noktasında tedbirlerimizi alıyoruz" bilgisini verdi.

MUHTARLAR GÜNÜ

Altınok, 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına ilişkin de düzenlemeye yapıldığını açıkladı.

Altınok şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir çalışma yaptık. Çok güzel bir uygulamayı başlatacağız. Muhtarlık teşkilatı Türkiye'de bu coğrafyada ilk defa 1829 yılında 19 Ekim günü kurulmuş ve çalışmaya başlamış. Yani 2. Mahmut zamanından itibaren devam eden bir teşkilat. İşte bu günü Sayın Başbakanımız talimat verdi, 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü olarak ilan edeceğiz. Sayın Başbakanımızın genelgesi bugün yarın çıkar diye düşünüyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.