Devleti soymak için öyle bir yöntem seçmişler ki

Devleti soymak için öyle bir yöntem seçmişler ki

Kaçak elektrik kullanımında ilginç bir usulsüzlük tespit edildi. Bazı dağıtım şirketlerinin müdürleri kayıp ve kaçağı düşük göstermek için cami gideri yazmış.

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), devlet tarafından karşılanan sokak ve ibadethanelerin aydınlatma bedellerine ilişkin yaptığı incelemeden ilginç sonuçlar çıktı. Yapılan incelemede, bazı dağıtım şirketlerinin müdürlerinin, kayıp ve kaçak oranını düşürmek için kayıtlarda oynadığı ve kaçak elektrik bedellerini cami ve sokak aydınlatması giderlerine aktardığı belirlendi. Hazine Müsteşarlığı, 2011 yılında sokak, cadde aydınlatmaları bedellerinin yüzde 100 oranında artarak 1 milyar liraya ulaşması üzerine, elektrik dağıtım şirketlerinin EPDK tarafından incelenmesini talep etmişti. Bu talep üzerine harekete geçen EPDK da, dağıtım şirketlerinin son beş yıllık aydınlatma bedellerini mercek altına aldı.

Daha sıkı kontroller geliyor

Yapılan denetimlerde, bedelsiz aydınlatma saatlerinin büyük kısmının arızalı olduğu saptandı. Yine aynı incelemede, bazı abonelerin elektrik giderlerinin de sokak aydınlatmalarına bağlı olduğu tespit edildi. Bazı elektrik dağıtım şirketi müdürlerinin ise, illere ait kayıp kaçak oranlarını düşürmek için, bedelsiz aydınlatmaların içine kaçak elektrik kullanımlarını da eklediği belirlendi. EPDK ise, şirket kayıtlarında oynayan müdürler hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmalar halen devam ediyor. TBMM Genel Kurulu’nda son olarak kabul edilen Torba Yasa ile elektrik dağıtım şirketlerinin Enerji Bakanlığı tarafından denetlenmesi öngörüldü. Yetkililer, elektrik dağıtımının bundan böyle daha sıkı kontrol edileceğini bildirdiler.

ELEKTRİK KESİLİNCE YOLU KESTİLER

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntı yaşandığını ve ürünlerini sulayamadığını iddia eden bir grup çiftçi, E-90 karayolunu trafiğe kapattı. yolu kapatan eylemciler ayrıca aynı yerde bulunan trafo merkezi ile polise taşla saldırdı. Çıkan gerginlik polisin müdahalesi ile son buldu. Yaklaşık 2 saat süren eylem nedeniyle Şanlıurfa-Mardin karayolunda da kilometrelerce uzunlukta araç konvoyu oluştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.