'Oğlumun sonu Kaddafi'ye benzeyecek!'

'Oğlumun sonu Kaddafi'ye benzeyecek!'

Beşşar Esed'ın annesi Enise Mahluf: 'Oğlumun akıbeti Kaddafi'ye benzeyecek'

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın annesi Enise Mahluf'un ''Oğlumun akıbeti Kaddafi'ye benzeyecek'' dediği öğrenildi.
 
İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronot gazetesinin yeni Wikileaks belgelerine dayandırdığı haberinde, Enise Mahluf'un, oğlunun Suriye'yi sürüklediği kargaşa nedeniyle hayal kırıklığı içinde olduğu belirtildi. Mahluf'un, oğlunun da Libya'nın öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi ile aynı kaderi paylaşmasından endişe duyduğu da haberde yer aldı.
 
Wikileaks'in yayımladığı, merkezi ABD'de bulunan özel istihbarat-analiz şirketi Stratfor'a ait bir raporda, Enise Mahluf'un oğlunun muhaliflere yönelik tutumunu eleştirdiği ve sık sık, ''Eğer baban hayatta olsaydı, işler asla bu noktaya varmazdı'' dediği kaydedildi.
 
Raporda ayrıca Mahluf'un, oğlunun ''çok geç olmadan'' bir çıkış stratejisi belirlemesini istediği de ifade edildi.
 
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın kayınpederi Dr. Fevaz Ahras da daha önce yaptığı açıklamada, damadının muhalif protestoları kanla bastırmasından ''dehşete'' kapıldığını ve kızı Esma Esad'ın güvenliğinden endişe ettiğini belirtmişti.
 
Göstericilere ateş açmayan asker infaz edildi
 
Bu arada Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Humus, İdlib ve Dera'da 3'ü ordudan ayrılma asker olan 14 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.
 
Örgütten yapılan açıklamada, son dönemde ordudan ayrılanların sayısında artış olmasından dolayı ordu içinde istihbaratın sıkılaştırıldığı, ordudan ayrıldığı tespit edilen askerlerin yakalanıp öldürüldüğü bildirildi.
 
Güvenlik güçlerinin Şam'ın Kisve kentinde gösteri yapmakta olan öğrencilerin üzerine ateş açması sonucu aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, göstericilere ateş açmayı reddeden bir asker, insanların gözü önünde infaz edildi.
 
Yine görgü tanıkları, sabah saatlerinden itibaren Şam'dan hareket eden Suriye ordusuna bağlı 50 araçtan oluşan takviye güçlerin Humus kentine geldiğini belirttiler.
 
Halep'in el-Merhaba, el-Meyser ve el-Firdevs mahallelerinde de birçok aktivistin evinde arama yapıldığı, çok sayıda kişinin tutuklandığı, vatandaşların evlerinden çıkmalarının engellendiği bildirildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.