Kaddafi, El Kaide'yi hedef gösterdi

Kaddafi, El Kaide'yi hedef gösterdi

Muammer Kaddafi, Libya'da kendisine karşı başlatılan isyanın arkasında El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in olduğunu belirtirken El Kaide'yi Libyalı gençlerin kahvelerine ilaç koymakla suçladı.

 El Kaide militanlarının Libyalı gençlerin kahvelerine halüsinasyon görmelerini sağlayan ilaç koyarak isyana teşvik ettiğini iddia etti.

Şiddet olaylarının hüküm sürdüğü Libya'da devlet televizyonuna telefonla bağlanarak açıklama yapan Libya Lideri Albay Muammer Kaddafi, isyan olaylarının arkasında El Kaide'nin olduğunu iddia etti. Kaddafi, "Bu kişiler Usame Bin Ladin'in adamları. İşte tüm dünyanın savaştığı El Kaide budur" dedi. El Kaide militanlarının gençleri kullandığını ileri süren Kaddafi, "Gençlerin kahvelerine sütle birlikte halüsinasyon görmelerini sağlayan ilaçlar koyuyorlar, Neskafe gibi" dedi.

Zaviye'deki olaylarda hayatını kaybedenler için üzgün olduğunu ve başsağlığı dilediğini söyleyen Kaddafi, Zaviye halkını da isyan olaylarına katıldığı için azarladı ve tehditlerini sürdürdü. Kaddafi, "Usame Bin Ladin Zaviye'de ölenleri geri getirebilecek mi? Zaviye, bütün aşiretlerin başkentidir. Bu isyan sürerse çok kızacağız ve ülkeyi yıkıma uğratacağız" diye konuştu.

Başkent Trablus'a 50 kilometre mesafede bulunan Zaviye'de Kaddafi'nin açıklama yapacağının duyulması üzerine çıkan olaylarda en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :