Kaddafi'nin yardımcısı vuruldu

Kaddafi'nin yardımcısı vuruldu

NATO bombardımanları Trablus'u vurmaya devam ederken Kaddafi güçleri muhaliflerin elindeki kentlere saldırıyor. Misrata ve Zaviye kentlerindeki çatışmalarda 31 kişi hayatını kaybetti.

Bu arada NATO'nun dün Trablus'ta düzenlediği hava saldırısında, Devrim Konseyi üyelerinden ve aynı zamanda Kaddafi'nin dünürü olan El Kuvildi El Ahmedi'nin yaralandığını ileri sürüldü. Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birlikler, muhaliflerin elindeki kentlere topçu ateşi ile saldırmaya başladı. Misrata'yı kontrol eden muhaliflerle Kaddafi güçleri arasındaki çatışmada ölü sayısı 31'e yükseldi. Kaddafi birliklerinin top ateşine tuttuğu kentin sınırında meydana gelen çatışmalarda 110 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ülkenin batısındaki liman kenti Zaviye'ye de saldıran Kaddafi güçleri kenti yoğun topçu ateşiyle ablukaya aldı. Libya'nın başkenti Trablus'a en yakın kent olan Zaviye'de Mart ayından bu yana en şiddetli çatışmanın yaşandığı kaydedildi. Ancak muhaliflerin kentin batı kesimindeki geniş bir bölgenin kontrolünü sağladığı haberleri geliyor. Kaddafi'ye bağlı birlikler, başkent Trablus'a 600 kilometre uzaklıktaki Gadamış kentini ilk kez bombaladı. Muhaliflerin kontrolündeki Zintan'dan açıklama yapan sözcü Cuma İbrahim, şubatta başlayan isyandan bu yana Kaddafi birliklerinin ilk kez Trablus'un güneybatısındaki çöl ortasında bir vaha olan Gadamış'ı bombaladığını söyledi.

'DÜNÜR' YARALANDI
Bu arada NATO'nun dün Trablus'ta düzenlediği hava saldırısında, Devrim Konseyi üyelerinden ve aynı zamanda Kaddafi'nin dünürü olan El Kuvildi El Ahmedi'nin yaralandığını ileri sürdü. NATO güçlerinin ise Kaddafi'ye bağlı birlikleri hedef almak için sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan sağlanan bilgileri kullandığı ortaya çıktı. NATO'dan bir yetkili, "Twitter ve Facebook'un, NATO istihbarat servislerinin kullandığı birçok kaynak arasında yer aldığını" belirtti. Ülkenin doğusundaki kentlerde çatışmalar sürerken en doğudaki muhaliflerin kalesi Bingazi'de ise özgürlük rüzgârları esiyor. Bingazi'deki Tahrir Meydanı'na toplanan isyancılar ifade özgürlüğünün simgesi olarak birbiri ardına yeni yayımlanan kitapları ve şiirleri yüksek sesle okuyor.

667 MÜLTECİ İTALYA'DA
İtalyan makamları, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 667 Afrikalı mültecinin, İtalya'nın Lampedusa adasına geldiğini bildirdi. İtalyan sahil muhafaza sözcüsü Davide Miserendino, 667 göçmeni taşıyan üç teknenin geldiğini, zor durumdaki dördüncü teknedekileri kurtarmak için bir operasyon hazırlığında olduklarını belirterek, "Mültecilerin tamamı, Libya'dan gelen Sahara altı bölgesinden Afrikalılar" dedi. Libya'daki savaştan kaçan çoğunluğunu Afrika ve Asya kökenli işçi göçmenlerin oluşturduğu binlerce mülteci 2011'in başından bu yana İtalya'nın Lampedusa adasına geliyor.

ÖLÜM VE KUTLAMA
Dağlık Kala bölgesinde Kaddafi güçlerine karşı mevzi kazanan isyancılar kutlama yapıyor. Esir alınan bir Kaddafi askeri ise isyancılar tarafından hastanede tedavi ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.