Kadıköy'de "Deprem Dayanışma Pazarı"

Kadıköy'de "Deprem Dayanışma Pazarı"

Kadıköy Belediyesi deprem bölgelerinde üretim yapan çiftçilerin ürünlerini belediye binasının bahçesinde kurulan Deprem Dayanışma Pazarı'nda satışa çıkardı.

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Belediyesi deprem bölgelerinde üretim yapan çiftçilerin ürünlerini belediye binasının bahçesinde kurulan Deprem Dayanışma Pazarı'nda satışa çıkardı.

Yoğun ilgi gören pazarda yapılan satışlara Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da destek verdi.

Satıştan elde edilen gelirlerin yine depremzede çiftçi ve kooperatif üyesi kadınlara aktarılacağı öğrenildi.

Pazarda Hataylı çiftçilerden portakal, mandalina, limon, Malatyalı çiftçilerden kayısı ve bir çok kooperatiften çeşitli ürünler tezgahlarda yer aldı.

Odabaşı, burada yaptığı açıklamada, ilk günden beri depremzedelerin yanında olmaya çalıştıklarını ancak gün geçtikçe ihtiyaçların da farklılaştığını söyledi.

Deprem bölgesinde tarım ve ticaretin yeniden normale dönebilmesi için çiftçinin elindeki ürünü almak mecburiyetinde olduklarını ifade eden Odabaşı, "Bu pazarı 4. kez kurduk. Bugün çeşit sayımız bir öncekine göre daha fazla. Domates, ıspanak, marul gibi birçok ürün satılıyor. Ben bütün Kadıköylüleri bekliyorum. Burada sadece limon, mandalina veya kuru kayısı almıyorsunuz. Oradaki çiftçiye destek oluyorsunuz. Bu şekilde görsünler. Limonu her yerden alabilirler ama buradan alınan bir limon, enkaz altında kalan çiftçinin alın teri, emeğidir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.