KADIKÖY'DE KORSAN CD AVCI

KADIKÖY'DE KORSAN CD AVCI

Kadıköy'de, uzun süredir sürdürdükleri takibi sonuçlandıran polis ekipleri, yaptıkları operasyonda piyasaya sürülmek üzere çoğaltılan binlerce CD ve DVD film ile bu DVD'leri çoğaltmakta kullanılan makineler ile milyonlarca sahte film kartoneti ele geçirdi

Polis ekipleri olayla ilgili işyeri sahibi ile birlikte 3 kişiyi gözaltına alarak karakola götürdü.

Uzun süredir korsancıları takip eden Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, korsan film DVD'lerinin çoğaltılarak piyasaya sürüldüğü yönünde somut bilgilere ulaştıktan sonra Rasimpaşa Mahallesi Talimhane Sokak 17 numaradaki iş yerine mahkemeden arama izninin alınmasının ardından baskın gerçekleştirdi. Dışarıdan bakıldığında asılan tabelalar nedeniyle ofis makineleri tedarikçisi olarak faaliyet gösterdiği zannedilen iş yerine arama kararı ile giren güvenlik büro ekipleri, içeride piyasaya sürülmek üzere çoğaltılmış yaklaşık 30 bin DVD film ile milyonlarca sahte kartonet ve DVD'leri çoğaltılmasında kullanılan 5 adet 8 yazıcılı çoğaltma makinesi ile karşılaştı.

Olayla ilgili iş yeri sahibi Necip K.(48), ile birlikte çalıştıkları belirlenen Murat S. (26) ve Sercan A. (20) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ele geçirilen malzemeler de Kadıköy zabıta ekiplerine ait bir kamyonete yüklenerek önce karakola daha sonra da yediemin deposuna teslim edildi.

Etiketler :