Kadıköy'de şok sonuç 0-1

Kadıköy'de şok sonuç 0-1

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynananan mücadeleyi Young Boys 1-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'na kalan taraf oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile İsviçre temsilcisi Young Boys, rövanş maçında İstanbul'da karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynananan mücadeleyi Young Boys 1-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'na kalan taraf oldu.

Hazırlık maçlarından bu yana olumlu sinyaller vermeyen Fenerbahçe bu sonucun ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Young Boys'a Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda turu getiren golü 40. dakikada Henri Bienvenu kaydetti.

Bu arada maçın 53. dakikasında Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch ikinci sarı karttan, kırmızı kart görererek oyun dışında kaldı.

İLHAN İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin Young Boys ile yaptığı deplasmandaki ilk maç öncesindeki son antrenmanda sol ayak bileğinden sakatlanan İlhan, rövanş mücadelesine yetiştirilerek takımdaki yerini aldı.

Ayak bileğinde bağ kopuğu oluşan İlhan, tedavisinin ardından son çalışmalarda yer alarak, Young Boys karşısındaki önemli mücadelede takımını yalnız bırakmadı.

Tedavi ve rehabilitasyon döneminin ardından bir süredir takımla çalışan Gökhan Gönül, İsviçre ekibi karşısında yedekler arasında yer buldu.
Deplasmandaki ilk maçta ilk 11'de sahaya çıkan Önder, İlhan takıma dönünce yedek kaldı.

DİA İLK KEZ SAHADA

Fenerbahçe'nin yeni sezon için yaptığı transferlerde son olarak kadrosuna kattığı Issiar Dia, sarı-lacivertli formayla ilk resmi maçına çıktı.
Young Boys karşısında Bern'deki ilk maçta yedek kalan Dia, kırmızı kart cezası nedeniyle bu akşam forma giyemeyen Kazım'ın yerine orta alanın sağında görev aldı.

Dia'nın yanı sıra yeni sezon için kadroya dahil olan İlhan ve Stoch, rövanş mücadelesinde yedekler arasında bulunan Caner, Kadıköy'de ilk kez taraftarın karşısına çıktılar.

Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı Kazım'ın yanı sıra sakatlığı bulunan Lugano ve Mehmet Topuz ile Güiza, Özer, Uğur maç kadrosunda yer almadı.

Yedek kaleci olarak ilk maçtaki gibi Mert kadroya alınırken, Volkan Babacan kadronun dışında kaldı. Takımın genç isimleri Okan, Gökay, Hasan ve Berk de kadroda bulunmadı.

FENERBAHÇE AVANTAJLI BAŞLADI AMA...

Rövanş maçına, ilk maçta aldığı 2-2'lik skorun avantajıyla çıkan Fenerbahçe maça rahat başladı. Young Boys kalesine gitmekte pek fazla istekli olmayan temsilcimiz kalesinde ise tehlikeli anlar yaşadı.

Young Boys kazanmak için çıktığı maçın ilk yarısında çok atakla Fenerbahçe kalesine gelerek gol aradı. Savunma ve kaleci Volkan Demirel bu pozisyonlarda kalesini gole kapatmayı başardı. Fakat 40. dakikada savunmanın bir anlık hatasında Henri Bienvenu, Volkan ile karşı karşıya kaldı. Bienvenu bomboş durumda topu Volkan'ın sağından ağlara göndererek İsviçre temsilcisi 1-0 öne geçirdi.

BERABERLİK ŞANSI SONUÇSUZ KALDI

İlk düdükten itibaren pozisyon bulmakta zorlanan Fenerbahçe yediği bu  şok golden sonra Young Boys kalesine yüklenmeye başladı. İlk yarının son dakikasında Dia rakip ceza sahası içinde topla buluştu. Kaleci ile karşı karşıya Dia şutunu çekmek isterken topa düzgün vuramayınca beraberlik şansı sonuçsuz kaldı. Maçtaki en net gol şansında Fenerbahçe aradığı golü bulamayınca ilk 45 dakikada Young Boys'un tek farklı üstünlüğüyle tamamlandı.

KOCAMAN DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI

İkinci yarı başlarken 1-0 geride olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman skoru değiştirmek adına iki hamle yaptı. Kocaman, ikinci 45 dakikanın hemen başında kaptan Alex ve savunmanın sağ kanadında görev yapan Bekir İrtegün'ü kenara aldı. Bu oyuncuların yerine oyuna Selçuk Şahin ve Gökhan Gönül girdi. Bu değişikliklerin ardından Emre Belözoğlu, Alex'in yerinde oynarken; Gökhan'da sağ bekte mücadele etti.

Oyuncu değişiklikleriyle ikinci yarıya başlayan Fenerbahçe beraberlik golünü bulmak için Young Boys kalesine daha çok yüklenmeye başladı. Özellikle kanatları kullanarak gelen temsilcimiz ceza sahası içinde bitirici vuruşu yapmakta zorlandı.

İLK MAÇTA KAZIM İKİNCİ MAÇTA STOCH

Fenerbahçe beraberlik golünü ararken maçın 53. dakikasında 10 kişi kaldı. Bu dakikada Miroslav Stoch topla birlikte ceza sahasına girdi. Rakibinin müdahalesi sonucu yerde kalan Slovak futbolcu, Rus hakem Aleksei Nikolaev tarafından kendisini yere attığı gerekçesiyle ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. Stoch ilk sarı kartını 36. dakikada yaptığı faul sonrasında görmüştü.

İsviçre'de oynanan ilk maçta ise Kazım Kazım kırmızı kart görerek, Fenerbahçe'yi 10 kişi bırakmıştı.

YOUNG BOYS AÇIK VERMİYOR

Stoch'un kırmızı kartının ardından maça 10 kişi devam eden Fenerbahçe rakip ceza sahasına topu taşımakta oldukça zorlandı. Bu dakikalarda yeni transfer Dia topla birlikte süratini kullanarak ceza sahasına yaklaşmak istese de; Young Boys defansı çok adamla savunma yaptığı için Dia'nın pek fazla tehlike yaratmasına izin vermediler.

Orta sahada görev yapan Selçuk ve Baroni ise topla buluştuklarından oyunu açmak adına pek fazla olumlu hareketler yapamadı. Andre Santos ve Gökhan Gönül ise kanatlardan sık sık ileri çıkarak ceza sahasına orta yapmaya çalıştılar.

SON 10 DAKİKADA DİA YOK, SEMİH VAR!

Turu geçmek için bir gol bulması gereken Fenerbahçe'de üçüncü oyuncu değişikliği 80. dakikada yapıldı. Aykut Kocaman mücadelenin son 10 dakikası için yeni transfer Issiar Dia'yı kenara alırken; yerine forvet oyuncusu olan Semih Şentürk'e görev verdi.

Semih oyuna girdiktan hemen sonra ceza sahası içinde Gökhan Gönül'ün yaptığı ortaya iyi yükselerek kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 92. dakikasında Semih kaleci ile karşı karşıya durumda golü atmayı başaramadı.

Mücadelenin geri kalan kısmında başka gol olmayınca temsilcimiz Fenerbahçe 1-0'lık mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi'ne veda etmiş oldu.

Etiketler :