Kadın gazeteciler İsrail'e sert çıktı!

Kadın gazeteciler İsrail'e sert çıktı!

"Barışın Önündeki Duvarlar Kalksın" diyen kadın gazeteciler, bir çağrı metnini imzaya açarak uluslararası kamuoyunu tepki göstermeye çağırdı.

Kadın gazeteciler İsrail'in dün sabaha karşı Gazze'ye yardım konvoyu'na yönelik kanlı operasyonunun ardından bir çağrı metni ile uluslararası kamuoyunun tepki göstermesinin istediler.

"BARIŞIN ÖNÜNDEKİ DUVARLAR KALKSIN!"  başlıklı çağrı metnine şimdiye kadar Sibel Eraslan, Leyla İpekçi, Ceyda Karan, Ayşe Kilimci, Ayşe Böhürler ve Gülay Göktürk imza attılar.

Çağrı metninde "İsrail'in hukuk dışı bir şekilde tutsak aldığı sivillerin derhal salıverilmesini, yaralıların tahliyesini ve katlettiği gönüllülerin cenazelerinin teslimi" acilen istendi.

İŞTE O ÇAĞRI METNİ 


 

2009 Ocak ayında İsrail tarafından Gazze'ye uygulanan "Dökme Kurşun Operasyonu"ndan bu yana, insani her türlü ihtiyacın kısıtlandığı bir döneme girilmişti. Aynı operasyonda, çoğu kadın ve çocuk 1400 sivil öldürülmüştü. Gazze o günden bu yana hapsedildiği duvarların arkasında, tüm dünyadan izole edilmiş bir halde...

22 Mayıs 2010 günü, Aralarında Uluslararası Yardım Mevzuatına uygun ve barış aksiyonerlerince akredite olmuş, Uluslar arası Yardım Vakfı'nın da bulunduğu 32 farklı ülkeden barış aktivistleri, deniz yoluyla Gazze'ye insani yardım amacıyla yola çıkmışlardı. İçlerinde İsrail vatandaşları, Avrupa parlamenterleri, her dinden ve farklı felsefi görüşten kimseler, sanatçılar, hekimler, yazar ve gazetecilerin de bulunduğu 700 sivil, Uluslararası sularda, hukuk dışı bir şekilde İsrail Ordusu tarafından kuşatılmış, ölüm, yaralanma ve kayıplarla durdurulmuştur.

Uluslararası sularda "beyaz bayrak"la seyrederken saldırıya uğrayan gemideki sivil gönüllüler arasında yaşlı kadınlar, genç kızlar ve bir de bebek bulunmaktadır.

İsrail'in uyguladığı ağır enformatik karartma koşulları sebebiyle, sivil barış aktivistleri hakkında sağlıklı bir bilgi alamamaktayız.

Dünya barışı ve insan hakları konusunda duyarlı kadınlar olarak, sivil barış ve dünya hukukuna aykırı bu vahim durumu protesto ediyoruz. İsrail hükümetinin saldırıyı meşrulaştırmak için kullandığı olayı karartarak kavram kargaşına yol açan ifadelerini asla kabul etmiyor, diğer ülkelerin de bu dezenformasyon tuzağına düşmemesini talep ediyoruz.

Barışın önündeki tüm duvarlar kalksın. Çocuklar, siviller ölmesin. Haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı çıkanların, İslamofobik yaftalamalarla durdurulmasına sessiz kalınmasın.

İsrail'in hukuk dışı bir şekilde tutsak aldığı sivillerin derhal salıverilmesini, yaralıların tahliyesini ve katlettiği gönüllülerin cenazelerinin teslimini acilen istiyoruz...

Etiketler :